místnost: Oblíbené jídlo, lahůdky, pokec pro gurmány atp.

od: angelripper
pro: all
04.10. 15:21
aaaaaaaaa, kaufland nejspíš přestává prodávat moje oblíbený těstoviny la molisana, halp! životní jistoty se mi hroutí jako pára nad hrncem, nebo jak se to říká, ehm. jaký sušený těstoviny kupujete? značku i oblíbený druhy :)
od: LukKe
pro: angelripper
04.10. 15:29
zadny :) ja kupuju jen ty cerstvy z rohliku/sklizena.. ale tohle se mi stavalo bezne ;)) ze jsem si oblibil nejakou vec/jidlo/restauraci a vzapeti mi to zrusili
od: Oneiros
pro: angelripper
04.10. 15:38
Rummo z tesca to jisti neasi
od: maxa
pro: angelripper
04.10. 18:46
Budu tu asi za burana, ale klasiku Adriana/Barrila/Zatkovy :)
od: mightning
pro: angelripper
04.10. 21:20
Rummo. Byvaly v akci v albertu za 30kc (spaghetti s podobne), ted uz to hadam bude 40, ale furt dobry. Jsou super. Kupuju je tam styl duchodce, kdyz jsou v akci tak beru tak 10 baleni

Maxa: tak nejak jsem si rikal, ze barilla uz nejsou co byvaly, ale ze je nekdo postavi na uroven zatkovych bych teda necekal :))
od: Black.Tulip
pro: angelripper
04.10. 23:44
Tak ale zrovna ty bys mohl dělat nějaké domácí, ne?! To jsi póvl, co si těstoviny kupuje? Come on!

Já beru, co je zrovna v akci, Adriana je pro lidi z Královce dobrá
od: Machi
pro: angelripper
05.10. 00:13
Rummo v Albertu uplne stejnym stylem jako mightning :)

Kdyz nejsou, tak beru Barilla, nebo Adriana
od: nithril
pro: mightning
05.10. 09:08
+1 Rummo i styl nakupovani :)
od: ATtI
pro: angelripper
05.10. 09:40
To nene la molisana jedeme z kaufu doma porad, idealne v te organic verzi, ktera jasne deklaruje puvod semoliny z italie jak jsi prisel na to ze je prestavaji prodavat?
Jinak samozrejme, krome nich kupujeme Rummo stejne jak vsichni ostatni :)
od: Scott
pro: angelripper
05.10. 10:04
Rummo, a kdyz potrebuju neco nalepit a dojde mamut tak Panzani
od: Mleako
pro: Scott
05.10. 10:28
Ale... Panzani se přeci nikdy nelepí :'(
od: angelripper
pro: Black.Tulip
07.10. 10:40
jako že bych si je doma sám extrudoval a sušil, jo? :)) jinak čerstvý těstoviny vlastně skoro nepoužívám, většinou vařím jídla, kam se víc hodí sušený.

lukke> to je klasika, kdysi jsem kupoval v tescu garofalo, pak mi je přestali prodávat, tak jsem přešel na rummo, dokud je nepřestali prodávat taky, tak jsem na dlouhou dobu zakotvil u de cecco z makra, který jsou skvělý, ale bohužel napřed osekali nabídku (například moje oblíbený rigatoni, meh) a v poslední době je skoro vůbec nemaj. tak jsem přešel na la molisana, který jsou snad ze všech nejlepší, a když jsem minulej tejden vyrazil doplnit zásoby, tak jsem našel jenom prázdný regály. nelenil jsem tedy a vyrazil do dalšího blízkýho kauflandu, kde jsem ukořistil jenom nějaký poslední zbytky. zkusil jsem vyzvídat u paní, co doplňovala vedlejší regál, tvrdila mi, že nejspíš už nebudou, protože má za úkol po doprodání odstranit cenovky. velký smutník!

ale možný je všechno, dneska jsem v tom prvním kauflandu ukořistil poslední krabici mejch oblíbenejch casarecce, tak aspoň malá náplast a železná zásoba na nějakou dobu :)

atti> ty organic mi přijdou stejný, výhoda je, že maj normální druhy, tzn špagety, penne a takový sympatický kolínka, ehm. zatímco z tý obyčejný řady kupuju asi tak čtyři druhy, páč zbytek jsou různý bizáry typu sépiovejch nebo hranatech špaget, angel hair, atd. jinak rummo jsou fajn a občas je kupuju taky, ale spíš z nouze :)

od: HY3N4
pro: all
16.09. 11:56
Tip na dobrý food processor?
od: PiTRiS
pro: HY3N4
16.09. 12:00
jako není to přímo foodprocesor, ale zastane to imo to samé, nezabírá to tolik místa a přijde mi to univerzálnější (ponorák)
https://www.alza.cz/braun-mq9195xli-d6105646.htm
mám tohle (nebo nějakou obdobnou sadu z 3 roky zpět) a nemůžu si to vynachválit
od: HY3N4
pro: PiTRiS
16.09. 12:04
Potrebujem aby to vedelo aj spracovať fathead dough cesto, predpokladám že to si netestoval? :))
od: angelripper
pro: HY3N4
16.09. 12:05
mám tenhle

https://www.alza.cz/sage-bfp800-d5248099.htm

až po nákupu jsem zjistil, že je to jenom přebrandovanej breville, kterej na seriouseats vyhrál test nejlepších food procesorů, ehm. a je dobrej, ale je potřeba si fakt rozmyslet, jestli je to věc, kterou v kuchyni fakt využiješ.
od: angelripper
pro: HY3N4
16.09. 12:05
aha, tak v tom případě asi hledáš něco jinýho :)
od: PiTRiS
pro: HY3N4
16.09. 12:05
huh, tak to ne no :D jako výkon to má slušnej (1kW), ale tohle netuším mno...
od: HY3N4
pro: angelripper
16.09. 12:07
Zatiaľ som ho skúšal iba v kuchynskom robote čo sme si raz požičali od rodiny priateľky, ale to je práve vec, čo by som fakt využil len na to. Ale plno ľudí to robí aj vo food processoroch a vraj cajk, tak prinajhoršom keby je to na to na piču to vymením no. :)
od: HY3N4
pro: angelripper
16.09. 12:28
Ako pozerám recenzie a názory tak tento by to zvládol lavou zadnou, ale tvl.. nemajú viac budget verziu? :)) Pozerám, že to robia aj na ovela slabších processoroch vo videách, ale zas nechcem úplny shit a chcem to aj na krájanie zeleniny, drvenie ľadu, robenie mandlovej múčky a karfiolovej ryže, len tak z hlavy. Predpokladám že z toho budú najviac náročné tie oriešky a ľad.
od: PiTRiS
pro: HY3N4
16.09. 13:54
jako sage/breville/catler (vše je to samé) je top... mám od nich smoothie maker (taky tuším na doporučení rippera) a fakt to jsou kvalitní výrobky oproti spoustě jiných co sem viděl :)
od: HY3N4
pro: PiTRiS
17.09. 00:46
No jo piče, je to top, ale tak to už rovno môžem jebnúť alzu, dať zoradiť od najdrahšieho a zobrať to at this point. :D To je jak teraz s novým Herman Miller štandardom na stoličky, očividne môj rozpočet nie je dostatočne fábiový na dnešné score pomery. :D
od: HY3N4
pro: PiTRiS
17.09. 00:51
Proste by som radšej chcel skúsenosti aj s možno lacnejšími food processormi a či to je fakt waste of time alebo či existuje aj nejaká zlatá stredná cesta a nie vyjebať 500 eur za to hneď. :)
od: angelripper
pro: HY3N4
04.10. 15:20
sorry za neodpověď, každopádně nevím :)) já ho kupoval z nějakýho náhlýho popudu, když ho měla alza v akci snad za 7k. víc bych za něj asi nedal, respektive za žádnej food processor, páč ho využívám fakt tak jednou za dva tejdny. zrovna dneska se ovšem chystám dělat coleslaw, takže jeho služby budou velmi žádaný :)

od: LukKe
pro: all
02.10. 18:03
mate nejake zkusenosti s five rivers indama na staromestske? zvazuji tam slavnostnejsi veceri a reviews vypadaji slusne

od: vrennatic
pro: all
25.09. 02:08
Nejdriv jsem to chtel hodit do Zavarovani, ale tady to asi bude mit vetsi dosah. Potrebuju poradit, jak nalozit s urodou rajcat - pristaly mi doma dva lavory a mel bych je brzy zpracovat.
Puvodne jsem mel v planu zavarit zeleninove leco, ale uroda paprik a cuket nebyla zdaleka tak vydatna a dokupovat se mi to nechce, neb to trochu podryva princip "zavarim si nadurodu ze zahradky". Premyslim nad nejakou variaci na domaci pasirovana rajcata jako zaklad do omacek ci smesi na testoviny, klidne bych je i dochutil, jelikoz domaci bazalky a cesneku mam dost. Pracujete nekdo s nejakym osvedcenym receptem?
od: vrennatic
pro: vrennatic
26.09. 00:59
Diky moc vsem za tipy! Dnes jsem zkusil zpracovat prvni varku. Zjistil jsem, ze uroda rajcat je bohuzel ponekud mdle chuti (byla pozde zasazena a dozravala v poslednich tydnech, kdy uz pohrichu nebylo moc slunecno a teplo), tedy bylo jasne, ze ciste pyre je pase a bude treba dochucovat. Naplnil jsem postupne 5l hrnec krajenymi rajcaty, rozvaril je a jakmile se objem zredukoval tak na polovinu, dochutil jsem je znacnym mnozstvim bazalky, tymianu, cesneku, soli, pepre a cukru. Dohromady jsem to delal asi sest hodin, dostal jsem se do faze rajcatove kase tak v petine puvodniho objemu, ktera je sice dobre ochucena, ale mnoho materialu z toho fakt nebude. Zitra to propasiruju a zavarim, nebude to ani na omacku, ale spis par mensich sklenicek salsy vhodne treba ke grilovanemu masu nebo na pizzu. Jsem osobne spokojen, ale po novem roce bych neco takoveho na plynu fakt uz nedelal, cas a energie se moc neoplati :).
od: zila
pro: vrennatic
26.09. 09:12
To máš za to, žes to nedal do zavařování.
od: mightning
pro: vrennatic
26.09. 18:58
jestli mas hnusny rajcata tak nevim. kdybys mel dobry rajcata, tak uplne nejlepsi vec na svete je proste je sparit, oloupat, nakrajet na ctvrtky, nacpat do sklenic a zavarit. je to uplne bozi - mas to v podstate to same jako kdyz kupujes rajcata v plechovce, ale jsou to tvoje rajcata a ne nejaky bulsit kdovi odkud. vydrzi to uplne v pohode do dalsi sezony. ale to patri samozrejme do zavarovani
od: Mission_Failed
pro: zila
27.09. 23:23
Úterý, Úterý, zavařování buzeranti.

od: iassai
pro: all
21.09. 22:15
Vyznate se nekdo ve whiskey? V podstate blbost, ale byl bych moc vdecen za odpovedi, co nemuzu najit.

1) Johnnie Walker a blends obecne = maji distilerku nebo je to jen michani jinych uz hotovych ze sudu?
2) Single-malt = Berou obili ciste z jedne / svoji farmy, nebo berou z cizich ruznych farem a jde ciste o to ze to obili je zpracovany do whisky v jedne distilerce?
3) Kdyz mam Blended whiskey -> muze to byt stejne jako single-malt, ze si pestuji sve vlastni obili a destilujou ho a pak ho vattujou?

Scorephorum vi vsechno, urcite mi nekdo odpovi. Diky =)
od: iassai
pro: iassai
21.09. 22:41
aha, tak uz to vim
1) pouze blender
2) obili muze byt odkudkoliv, ackoliv se snazi to sourcovat lokalne

od: LukKe
pro: all
14.08. 16:45
no, tak jsem udelal nejaky mix mezi:
https://jalapeno.cz/paliva-habanero-omacka/
https://www.youtube.com/watch?v=ewQqC0vursc

udelal jsem cca polivicni varku, ale asi jsem nepokratil ocet bohuzel, prislo mi, ze je ho tam moc.. a je to takove ridke zatim, uvidime, az to stuhne.. ale jinak chutove celkem dobre, hodil jsem do toho trochu bazalky a lzicku medove horcice.. je to takova jablecne rajcatova paliva chut, ktera se prijemne rozvine
od: Jitrnicka
pro: LukKe
14.08. 17:05
Z toho postu jsem si odnesl, ze ti uz rohlik privezl ocet;-)
od: LukKe
pro: Jitrnicka
14.08. 18:33
https://imgur.com/RQ0a8cd

tycovy mixer neni idealni.. priste musim trochu vyladit pomer ingredienci.. ale jinak relativne ok .)
od: ATtI
pro: LukKe
14.08. 21:26
Pekna barva! :)
od: LukKe
pro: ATtI
22.08. 16:09
dekuji, ted vcerejsi varka je konecne dle meho gusta, uz jsem to prinesl i do prace a vsichni hodnotili kladne, tak mozna pristi rok udelam ve vetsim a prikoupim jeste 2 kvetinace ;)) ve stredu jeste zkusim tu mango habanero, dnes jsem je sklizel a jsou krasne leskle hnede, davaji slusne :) musel jsem si nakonec poridit od scotta krajec kuchynsky ale na to, pac delat to jen v ruce nebo tycovym/velkym mixerem je nemozny.. sem u toho nadaval, vsechno prskalo.. cibuli to proste nerozemele, no nic, end of chilli story :))
od: Mleako
pro: LukKe
22.08. 19:10
Já letos zkusil z první várky jalapenos nějakou fermentovanou Sriracha-like omáčku, na kterou jsem našel recept na serious eats a taky celkem v pohodě. Přidal jsem teda na závěr trochu třtinovýho cukru. Akorát teda to pasírování před finálním zahuštěním byl porod :)

https://www.seriouseats.com/sriracha-recipe-from-scratch
od: LukKe
pro: Mleako
22.08. 19:17
u posledni varky jsem se inspiroval jamiem oliverem a na pasirovani se vysral :) jen to rozmixoval na jemno.. i mi to tak asi chutna vic, kdyz tam jsou trosku ty kousky.. fermentace je asi az next step pro me, na to bych ted nemel nervy ;)) ale nekdy take zkusim neco takoveho, zajimave
od: Mleako
pro: LukKe
22.08. 19:22
Ona to není zas taková věda, jen to rozmixuješ a přidáš do toho cukr, sůl, česnek, koření dle chuti a necháš to asi týden stát v okně, dokud to nepřestane utíkat ze sklenice.
od: LukKe
pro: Mleako
22.08. 19:37
jo, jako ne technicky, ale spis to reseni, ze musis cekat, myslet na to, pak to zas zpracovat nejak vcas.. nemam moc rad ty dlouhodobe veci :)) chci zacit tvorit, kdyz mam zrovna cas a chut
od: LukKe
pro: LukKe
31.08. 21:38
tak jsem udelal konecne sweet mango pineapple habanero sauce a neskromne myslim, ze se celkem povedla.. je to celkem ohen :)) mozna priste uberu trochu cukr a necham med

od: Jitrnicka
pro: all
30.08. 15:21
Nevim jestli to ptari uplne sem, ale pouzivate nejakou desinfekci na prkynko/pracovni plochu pri porcovani masa a jinych podobnych cinnostech? Pokud jo, tak jakou?
od: angelripper
pro: Jitrnicka
30.08. 15:52
mám na maso vyhrazený plastový prkýnko, který hned po použití šoupnu do myčky, toť vše :)
od: zila
pro: Jitrnicka
30.08. 16:09
Ne. Pokud tedy nepočítáš, že to prkýnko pak umyju hubkou a vodou s jarem.
od: PiTRiS
pro: Jitrnicka
30.08. 16:11
ne ,normálně to myju a zatím žiju...
od: nithril
pro: Jitrnicka
30.08. 20:42
Viz ripper. Mam cervene plastove prkynko na maso, zelene, modre a drevene na zeleninu atd.
od: vrennatic
pro: Jitrnicka
30.08. 20:47
Na maso pouzivam jine prkenko nez na ostatni potraviny. Je tedy drevene a taky ho jen myju Jarem a horkou vodou. Neni to asi nejidealnejsi reseni, ale prkynko drzi jak skala a s kontaminaci jsem jeste problem nezaznamenal.
od: nuclear74
pro: Jitrnicka
30.08. 20:49
Pouzivam plastovy prkynko na maso. Kdyz jsem ho kdysi nepouzival, tak jsem to dreveny obcas vydrhnul zbytkem citronu a posypal soli a nechal nejakou dobu. Pak jsem ho oplachl vodou a naolejoval.)
Jesi to byl spravnej postup to nevim, delal jsem to tak jednou do mesice:D desinfekce nejspis moc nebyla, ale aspon nesmrdelo
od: PiTRiS
pro: vrennatic
30.08. 21:45
někde jsem četl, že dost záleží na materiálu, v nějakém dřevě ty bakterie vysloveně chcípají

od: LukKe
pro: all
26.08. 21:55
zkusili jsme grand menu le petit chef v hiltonu za 2,9k (prachy bych za to nedal, ale byl to voucher od kamose :) a mixed feelings, jidlo fakt dobre celkem (3 chody nam fakt chutnali dost - duseny losos s tandoori, baba ganoush polevka a skvely panna cotta dezert), nevim, jestli to uplne odpovidalo 2,9k tedy ale.. piti zvlast za mega napaleny ceny samozrejme a obsluha tedy kamen razu, jedna holka fajn, ale pak nejaky brigadnice, co vypadaly dost nejiste, jedna nerozumela objednavce vina, ze ma prvni smenu, a odnesla si pro jistotu cely listek radsi, ktery uz nevratila a neprinesla ani objednane vody :)) pak nam jeste zapomneli v kuchyni jeden chod, tak jsme cekali... s tou jednou lahvi prumerneho vina a vodou by to vyslo na 4300, coz tedy asi no way.. mozna tam meli i nejake pitelnejsi kousky, ale riskovat to za 1500-2000 u lahve, ktera realne stoji tak 600 max, sem to uplne nechtel :)) tak jen takova recenze for fun
od: PiTRiS
pro: LukKe
27.08. 10:22
to je cena na osobu nebo za oba? :)
od: LukKe
pro: PiTRiS
27.08. 10:53
osoba .))
od: iassai
pro: LukKe
27.08. 14:36
kolik jste nechali dysko? :)
od: iassai
pro: LukKe
27.08. 14:39
a co bylo to vino co jste pili?
od: blackfox
pro: iassai
27.08. 18:38
hradní svíca
od: LukKe
pro: iassai
27.08. 20:53
nevim, nejaky celkem prumerny rose za 1100 :)) chteli jsme neco, kde bude jistota, ze to nebude vylozene hnusny :)) dysko sme nechali asi pade, ale premysleli, jestli vubec neco nechat ;)) jidlo bylo ale objektivne dobry az vyborny aspon
od: woyta
pro: LukKe
29.08. 10:22
Lol vecere za 9k a dysko 50kc?😄
od: nuclear74
pro: woyta
29.08. 10:28
ja furt doufam, ze to je nejakej slangovej vyraz seznamu pro neco jinyho. pze jinak je tam museli pekne proklet:D
od: ATtI
pro: nuclear74
29.08. 10:57
Tywe a tys ten puvodni post necetl? Polovina obsluhy nemozna, zapomentuej jeden chod... Jako neco za neco. Nemuzes si hrat na nobl gastro podnik a pak si ani nezajistit odpovidajici uroven personalu. V domaci hospode a na baru ve ctvrte cenove davej automaticky poradny dyska, protoze z principu, ale tady jsme trochu nekde jinde.
od: Gandalf
pro: LukKe
29.08. 11:15
to zní dost hrozně :)
od: PiTRiS
pro: woyta
29.08. 11:25
byla za 9950 a lukke řekl jak velkej haur, že 10k a dobrý :)
od: Kosmic
pro: woyta
29.08. 11:47
Viz ATtI: chces dysko? Tak pro to neco udelej. Nevidim jedinej duvod dat ani korunu navic kdyz mam pocit ze na me serou.
od: LukKe
pro: PiTRiS
29.08. 12:59
tak ucet byl asi na 1350, ze jo :) jidlo bylo na voucher

gandalf> je to takove novelty zazitek, no.. ale jako za penize bych to urcite neabsolvoval.. a navic bych byl skutecne nasranej z te obsluhy, takhle jsme se jen smali :)) (samozrejme nic proti holkam, ale jak rika atti, tohle je fail menezmentu - pokud prodavam lahve za 15k a menu za 3k, tak personal vyskolim a mam vyssi pozadavky, nez ho pustim ke stolu - to jsem ani nezminoval, ze dve z nich byly nejake rusky/ukrajinky, co fakt spatne mluvily cesky, i kdyz castecne chapu, ze v hiltonu je asi prednejsi anglictina, ale porad jsme v cr)
od: DJK
pro: LukKe
29.08. 16:00
to ma dycky na sockach tak stupidni marketing, ze bych se tam skoro na to jidlo bal jit co to bude za blafy :))
od: panta
pro: LukKe
29.08. 19:19
Imho jste spíš neměli nechat nic, když už :) Nechat pade je taková spíš facka do ksichtu, než cokoliv jinýho. Ale zas nenechat nic byste byli za socky, takže chápu.

Dýško odpovídá tomu, jak jsem spokojenej, takže pade je ok. Ze srdce nesnášim ty hovadský zvyky, že dýško je automatickejch 10/20/X procent, jinak socka. Zaprvé je to vysloveně okrádání pinglů, který dostávaj papírově nižší plat, protože automaticky všichni v zemích, kde je to takhle "nastavený", očekávaj, že si dovydělaj na spropitnym a za druhé to nedává vůbec žádnej smysl. Dýško má bejt poděkování za kvalitní obsluhu a ne DPH s jinym názvem jako.

Nicméně teda ten popis by mě solidně nasral. Řekli jste třeba provoznímu aspoň co a jak nebo jenom byli nasraní a šli? :) Ono je docela fajn to provoznímu říct.
od: panta
pro: panta
29.08. 19:20
Teď jsem si uvědomil při druhym čtení, že tohle:

"automaticky všichni v zemích, kde je to takhle "nastavený", očekávaj, že si dovydělaj na spropitnym"

Je kokotina, protože to takhle přesně funguje i u nás a to tady nic plošnýho zvyklý nejsme dávat :D
od: iassai
pro: panta
30.08. 00:50
to neni uplne pravda, ze se cisnikum dava nizsi plat, protoze si to dovydelaji na spropitnym.

Cisnici maji plat lepsi nez clovek, co dela v kuchyni casto, je to pomerne dobre honorovany, kor v lepsich restauracich, kde nejsou zabedneny a pochopili, ze servis je 70% uspechu.
Casto se kvuli danim dava papirove nizsi plat, a pak se dava cash, ale to je spis proto, ze restaurace jsou zvlastni prostredi :))
od: iassai
pro: panta
30.08. 00:54
V tom Hiltonu na sto procent se dysko deli mezi vsechny pracovniky v kuchyni / cisniky a room service..

Imo je dysko spis soucasti nejake kultury, kde te obsluhuji, jsou nejzdvorilejsi jak dokazou a ty penize navic je taky urcita zdvorilost..
od: iassai
pro: panta
30.08. 00:55
"dobre honorovany" -> nevydelas ani p*cu, ale proste v ramci debilnich zamestnani.
od: vrennatic
pro: iassai
30.08. 01:14
Jsem mrknul na web, abych se podival, co teda Lukke vsechno bastil, a tam uvadi, ze cena tohoto degustacniho menu zahrnuje i "service charge", coz mi podle vseho prijde jako synonymum pro spropitne. Pokud si podnik uctuje takovy poplatek dopredu, prislo by mi v poradku nenechat navic klidne vubec nic, pokud nebudu ze servisu vylozene nadsen nad ramec ocekavaneho standardu. Jestli se myslim a "service charge" znamena neco jineho, rad si to necham vysvetlit.
od: iassai
pro: vrennatic
30.08. 01:29
jo takhle, Service Charge je dysko zahrnuty do listku, je to zpusob jak z bohate klientely, ktera te navstevuje, zapomoci kultury dysek vymamit co nejvic penez =))

Jinak nenechat nic je samozrejme v poradku, stejne tak nechat 50KC je super.. ver mi ze Hilton nezije z toho, ze je Lukke 1 navstivi, kdyz mu to da nekdo jako darek. ;)))

od: maxa
pro: all
24.08. 12:16
Co by jste tu doporucili za remeslne pivovary, idealne pokud by meli trochu vetsi vyber a zavedeny eshop (ala zichovec nebo raven)?

Nemam zatim moc prehled v pivovarech a v tom nasem venkovskem zapadakove zadne pivoteky nejsou :(
od: mightning
pro: maxa
24.08. 12:46
obora. tuhle jsem mel ipu v plechu a byla uplne kozi. jinak davam sem tam dam toceny IPL a taky je to fajn
od: LukKe
pro: maxa
24.08. 12:48
od: myny
pro: maxa
24.08. 12:48
já mám rád pivovar Permon
https://obchod.pivopermon.cz/
IPA, APA i Sherpa IPA jsou výborný piva s rozumným poměrem cena/výkon
od: nuclear74
pro: maxa
24.08. 14:00
matuska je top no
a patrioticky https://www.zitpivo.cz/
pze vari kousek od nas a v akcich se tam da dobre nakoupit
od: vrennatic
pro: maxa
24.08. 15:04
Z tech, co nepadly, doporucuju Nachmelenou opici:

https://shop.nachmelenaopice.cz/

Jinak mam dobre zkusenosti i s pivy od Clocku a Permonu, ale tady v nasem slezskem zapadakove pivoteku mame, tak z e-shopu neobjednavam.
od: Nightmare
pro: nuclear74
24.08. 15:04
Matuska je top a fandim tomu ze s ni Adam zacal jako tak mlady sladek.

https://cc.cz/chci-aby-se-do-ceska-jezdili-inspirovat-sladci-z-celeho-sveta-rika-sef-pivovaru-matuska/
od: angelripper
pro: maxa
24.08. 15:31
odkud jsi? ne že bych tě chtěl nějak zrazovat, ale když si spočítám, že bych objednával z několika pivovarů, tak vyjde pravděpodobně levnějc si sjet do nějaký byť vzdálenější pivotéky. trochu pitris rada, vím :)
od: vrennatic
pro: angelripper
24.08. 15:35
Plus bych jeste doplnil, ze regaly ci rovnou chladnicky s remeslnymi pivy byvaji k videni uz i v supermarketech, napriklad v Albertu ci Kauflandu, ale predpokladal bych, ze vyber se bude napric kraji CR lisit
od: angelripper
pro: vrennatic
24.08. 15:56
jojo, kaufland má zichovce, permona, raven a nachmelenou opici, albert zase hostivar, albrechta, muflona a matušku. ale jsou tam většinou samý ležáky, sem tam nějaká IPA/APA :)
od: maxa
pro: angelripper
24.08. 15:57
Z vesnice na morave (https://mapy.cz/zakladni?x=16.6039487&y=49.4805607&z=16) :)

Nez nekam desitky km jezdit, tak radsi koupit jednou za mesic/dva nejaky balik piv a nechat si to dovezt. Ostatne taky to nehodlam pit ve velkem, ale jen abych furt nepil Bernard/Plzen z marketu.

vrennatic: u nas bohuzel ne. Ocividne pobocky Tesca/Albertu/Kauflandu nejsou v Boskovicich tak velke, aby se jim to vyplatilo.
od: angelripper
pro: maxa
24.08. 16:21
tak v tom případě můžu doporučit gold verzi předplatnýho od zichovce, sám jsem nadšenej odběratel :)

https://pivovarzichovec.cz/pivni-predplatne/
od: Scott
pro: maxa
24.08. 16:42
Zichovec, Sibeeria, Černý Most Potoka, Chroust, Obora, Máša, Strašák, Mazák
od: Gandalf
pro: angelripper
24.08. 16:50
tvl tak tohle jsem nikdy neměl objevit...
od: LukKe
pro: Gandalf
24.08. 16:54
me to za ty prachy uplne neinspirovalo.. prijde mi drsny uz tak, ze hafo piv v beergeeku na lidicky stoji 120-150kc za plechovku..
od: Gandalf
pro: LukKe
24.08. 17:16
njn, já ty ceny těchdle hipster piv už nějak akceptoval.. A zichovec mám asi nejradši..

ripper: jezdí každej měsíc úplně jiný složení? Nebo tam jsou stálice, např. nectar nebo robin?
od: angelripper
pro: Gandalf
24.08. 17:29
pokaždý něco jinýho, plus tam jsou vždycky věci, který se nedaj normálně koupit... za mě ta cena není nijak přehnaná.
od: JaVa
pro: maxa
24.08. 18:35
Kdyby sis uděla výlet do Blanska nebo Boskovic, tak můžeš zkusit: https://www.salenateka.cz/

Web je šílenej, ale na pobočkách by měl být celkem velkej výběr.
od: Gandalf
pro: angelripper
24.08. 18:42
...sigh *objednává*
od: maxa
pro: JaVa
24.08. 18:52
Vim o tom, ale co jsem tam byl pred lety, tak me to moc neoslnilo :) Ale asi bych se mohl podivat, jak to tam vypada ted, az budu mit cestu okolo.
od: James
pro: LukKe
25.08. 16:27
tak beergeek je oproti zbytku docela napálenej. A to říkám jako člověk, kterej nemá problém dát za dobrej speciál normálně kilo, za sedmičku 150. Naspoled jsem tam kupoval nectar od zichovce a stal o 30 kč než jsem zvyklej z bubenče nebo z hospod
od: James
pro: Scott
25.08. 16:30
+ Lukke - už tak před rokem jsem si všiml, že se začíná Obora v Praze víc objevovat. Jsem z Tábora a pivovar Obora je vždy oblíbenej cíl na kolo. Při koroně jsem jí prvně zahlídnul i v Praze, koukam že celkem jede.
od: Mleako
pro: maxa
25.08. 18:07
Mrkni na pivoteka.cz nebo pivoteka-tabor.cz, tam mají takovej průřez z různých pivovarů a můžeš to potenciálně objednat na jednom místě.
od: angelripper
pro: James
25.08. 18:52
to je fakt, v beergeeku jsem nebyl ani nepamatuju. obecně považuju za standard do kila za plechovku a 150 za lahev.

gandalf> palec hore! dej pak vědět :)

od: Scott
pro: all
10.08. 09:14
Oblibeny recept na jidlo z grillu? Burgery nechci, nic jineho nedelam a uz mi lezou usima
od: renus
pro: Scott
10.08. 09:20
já jsem minimalista, jsem nejvíce happy z vepřové panenky, griluju v celku, osolím a k tomu opečená bagetka s česnekovým máslem.
od: nithril
pro: Scott
10.08. 09:26
Kureci kridla/palicky podle tohohle, fingerlicking good - https://www.youtube.com/watch?v=tVgyauoUvKQ
Tahle grilovana zelenina taky funguje skvele, delam ji prakticky ke vsemu grilovanemu jako side dish, ale je to skvele i samostatne jak to ma v receptu
Recke souvlaki, popici - https://www.youtube.com/watch?v=2dlLQ6L4it4

A nebo vzdycky steak :)
od: LukKe
pro: renus
10.08. 09:26
dtto, jsme ted grilovali 4 dny u drivera a dobra krkovicka/kotleta jen s basic korenim/bylinkama, k tomu salatek a hermos byly top.. jeste jsme k tomu hodili na plech kolecka cibule
od: nithril
pro: Scott
10.08. 09:26
Tady jeste link na tu zeleninu - https://www.youtube.com/watch?v=BkqyNi5n380
od: nithril
pro: Scott
10.08. 09:28
A jinak cokoliv zkusis od Sama, tak je super. Jeste se mi nestalo, ze bych zkousel nejaky jeho recept, a nefungovalo to.
od: djneo
pro: Scott
10.08. 09:36
Klobasu a parky.
od: Nightmare
pro: Scott
10.08. 09:49
od: Nightmare
pro: LukKe
10.08. 09:51
FYI na grill kurzu u Izaka nas ucil delat cibuli opacne nez ji delam ja.
Takze bez oleje,jen oriznout vrchni a spodni cast a celou ji tam polozit. Olej/koreni az pote co je hotova,stejne to delal i u papriky a bylo to bozi
od: zila
pro: Scott
10.08. 23:23
neřeknu
od: PiTRiS
pro: Scott
11.08. 00:47
když se griluje, tak prostě krkovice (případně kuřecí, pro ty co moc vepřové nemusí) a hermelíny... prostě na grilování není co víc vymejšlet :) k salát, grilovaná zelenina (lilek <3), dobrej chleba nebo brambory a všichni happy
od: vrennatic
pro: Scott
11.08. 02:02
Bun cha aka vietnamsky bucek. Predesilam, ze jsem to nikdy nedelal, ale parkrat jsem to jedl a bylo to super. Asi to neni zadna vyssi divci grilovaci, jen ja moc grilovat neumim. Videl jsem to grilovat ve mrizce i bez ni, jedl jsem to bez nudli i s nimi, takze kouzlo asi bude v marinade, tenkem krajeni a rychle uprave.
od: Nightmare
pro: PiTRiS
11.08. 10:17
jelikoz delam ve firme na grily/grilovani tak me pri precteni tveho prispevku trochu boli za usima :D

ale jasne,kvalitni maso +sul/pepr je klasika. Nicmene grilovani fakt neni jen krkovice/burger.
V minulem mesici jsem mimo to delal

Pizzu
Celé kuře
Boruvkový koláč
Žebra
Kuřecí paličky
Barbecue omacku
atd.


Jak se u nas rika - Cesi maji radi 2 americke veci - grilovani a country. Ani jednomu nerozumi.
Tady fotky z minuleho tydne:

https://imgur.com/a/yOlzZsD
od: PiTRiS
pro: Nightmare
11.08. 10:34
hele, já to naprosto chápu :) ale gril vyjde tak jednou za 2 tejdny max, sejde se nás tu většinou tak kolem 10, takže jebat se s čímkoliv náročnějším, tuplem když si každej na té krkovici prostě sakra pochutná, bo jindy než na grilu to nikdo moc nejí,... nemá cenu no :)
ale ty kuřecí paličky/křídla co házel nithril vypadají good, to možná někdy taky zkusím no :)) + já jsem v bytě limitovanej i jen elektrickým grilem, takže půlku z těch věcí si nedokážu představit na tom dělat no
od: nithril
pro: Nightmare
11.08. 10:36
Jak jste delali zebra? A jake? Zkousel jsem x-krat hovezi podle ruznych receptu, ale nikdy to nefungovalo a byly tuhe, i kdyz byly uvnitr krasne ruzove a venku sticky.
od: nithril
pro: PiTRiS
11.08. 10:40
Ja ty kridla delam teda i normalne v troube v zime, kdyz mame treba nejakou dinner party, a je to taky super :)
od: PiTRiS
pro: nithril
11.08. 10:52
jo, tak křídla dělám právě taky :) a stejně tak žebra... v troubě je to super... na grilu mě to právě ani moc nenapadlo mno, imo výsledek na tom elektrickém by byl dost nic moc no
od: Nightmare
pro: nithril
11.08. 11:41
U tech zeber jedinejch sem byl zklamanej.
Mel je pripravene od nekoho predem metodou sous-vide a my jsme je pak jen dojeli na grilu. Rikal sem mu ze tohle je o nicem protoze doma si to nepripravim,nemam cas stat 15 hodin u hrnce.
Ukazal mi nejakou masinu co ponoris do hrnce a ona to za tebe ohlida. Ani omylem bych to nenechal bez dozoru.
A bez toho abys je mel takhle udelane te krehkosti na grilu nedosahnes. Postnul bych ti recept ale tohle je podle me velka cast uspechu
od: Nightmare
pro: PiTRiS
11.08. 11:43
Predni plec (falesna svickova) je naprosto famozni a z 10 lidi bude mit kazdej kousek.
A je tam nulova prace, hodis to na gril a po skonceni dosolis a dopepris.
Viz foto v tom albu.
od: nithril
pro: Nightmare
11.08. 11:53
Recept klidne nasdilej :) Sous vide je v pohode, mam vakuovacku, i ponorny varic, co ti v hrnci udrzuje teplotu vody jak si ji nastavis, a jak dlouho potrebujes. Stat u toho rozhodne nemusis, uz jsem tak ruzne veci varil docla dlouho, dokonce i ty zebra jsem tak zkousel, a pak je delal v troube, ale byl to propadak, pze to maso nebylo vubec libove, a ta ocekavana krehkost tam stejne nebyla.
od: Azeroth
pro: nithril
11.08. 12:28
Hovezi zebra funguji prekvapive dobre ve slow cookeru, po 8 hodinach na low mas stavnaty a krehky zebra, jedina nevyhoda je ze se ti tam neudela kurka, takze ultimatni zpusob pripravy je porad v udirne ala jizansky BBQ, ale na to potrebujes mit prostor a vybavu.
od: PiTRiS
pro: Nightmare
11.08. 12:33
no, takhle přesně se sous-vide dělá ale :) prdneš do nádoby, hodíš tam "ohřívací dildo" a necháš to dva dny běžet :)) dělám tak věci naprosto běžně a nikdy žádnej problém, naposledy jsem zkoušel hovězí srdce co se dělalo 3 dny a super :) pak to vyndáš, jen na povrchu osmahneš a hotovo... práce s tím víceméně nula. A dneska ty sous-vide cookery jsou už levné, třeba anova teď měla akci, že to stálo lehce přes €100 a to je špičkové zařízení - mrkni - https://anovaculinary.com/anova-precision-cooker/wifi/ (ale akce už koukám skončila)

což je imo taky dobrej způsob na gril... předpřipravit takhle nějakej velkej tlustej kus, ať je to víceméně hotové a pak to na grilu jen dodělat... přece jen, tam se ty tlusté kusy propékají hůř mno...
od: Machi
pro: Scott
12.08. 08:55
https://www.youtube.com/watch?v=2R7p-7vVXzE

Zauzena krkovice podle prilozeneho receptu. Je lepsi kdyz si s ni clovek vyhraje jako to ukazuje pan ve videu, ale dobra je i kdyz ji delas pomalu na primem ohni.
od: BroER
pro: Scott
12.08. 09:27
Krkovice tu byla zminena nekolikrat a muzu potvrdit, ze pro masozrouty to ma uspech.

Pripravuju ji naprosto jednoduse - dam ji lehce na hubu pesti, dobre ji osolim a pak necham marinovat v plznicce s trochou slunecnicoveho oleje, tymianem, bobkovym listem, peprem a cerstvou cibulkou.

Pro vegetariany jsou dobry cockovy kulicky nebo kukurice s koriandrovym maslem. recepty muzu v pripade nafotit z kucharky, co jsem kupoval pro mou drahou v Lidlu :))
Oblíbené jídlo, lahůdky, pokec pro gurmány atp.
Vytvořeno26. prosince 2015 22:43
AutorBroER
Moderátor2/D