místnost: Oblíbené jídlo, lahůdky, pokec pro gurmány atp.

od: Mission_Failed
pro: all
04.10. 19:56
od: panta
pro: Mission_Failed
04.10. 20:37
To může bejt docela dobrý náhodou :)
od: vrennatic
pro: Mission_Failed
04.10. 20:45
Pred par dny jsem na tu serii koukal. Koho by zajimala ta kucharka, ze ktere pochazi puvodni recept (nebo ta veverka ze stejne rady), necht kouka zde:

https://archive.org/details/ceska_kuchyne-zibrt_cenek/page/01
od: panta
pro: vrennatic
04.10. 21:29
Fuuuuuuck man, to je boží čtení ovšem :)

Mouka z hlíny je top zatim, ale tam jsou věci, který kurva asi fakt někdy ze zvědavosti chci zkusit :O
od: Mission_Failed
pro: panta
04.10. 22:01
Však nerozporuju, že by to mohlo být dobré. Akorát bych si to musel uvařit venku na ohni na chatě. Doma by mě s tím ženská vyrazila. :))

vren: díky!

od: ATtI
pro: all
20.09. 19:07
Dotaz na rucni mlynek na kavu. Klasika cena x vykon :), nic velkyho minimalne ovsem 20g ktery davam do V60. V minulosti tu/v otszkach urcite Fanatic (a snad Oneiros?) doporucovali neco schopneho.. vzpomenete si jeste?
od: LukKe
pro: ATtI
20.09. 19:38
https://www.tchibo.cz/mlynek-na-kavu-p400134734.html

ja mam tohle.. a na pohodu.. a taky hario :)
od: bigfutus
pro: ATtI
20.09. 19:53
Ja som kupil tie odporucane Hario Skerton aj Mini, "velky" som dal brachovy a maly som si nechal, oba melu paradne. Oproti plastovym raroham ako Lodos Tramp. Som tam mlel uz aj chili a potom bola kava zaujimava, ked som to zabudol preplachnut lol
od: Oneiros
pro: ATtI
20.09. 21:06
Hario Skerton Plus. Mele konzistentneji nez klasicky Skerton. Ale I ten mele lepe nez vetsina rucnich mlynku v tehle cenove kategorii
od: ATtI
pro: Oneiros
22.09. 17:29
a něco s celokovovým tělěm byste neznali?
od: LukKe
pro: ATtI
22.09. 19:46
mno.. tohle, co ma kolega:
https://www.cerstvakava.cz/1189-rucni-mlynek-na-kavu-porlex-mini/

ale to je prepaleny :)
od: Oneiros
pro: ATtI
22.09. 22:51
Hele nevim. Popularni je JavaPresse, ale je to mensi mlynek, spis cestovni. Ale pokud to mas treba jen na kafe pro dva, tak dostacuje
od: fanatic
pro: LukKe
23.09. 08:02
viz oneiros

+ porlex mini mam uz x let a je super, hlavne se vleze do aeropressu
od: ATtI
pro: fanatic
23.09. 21:01
mg jsem si pustil tyhle dvě videa a neměl jsem to dělat :))
https://www.youtube.com/watch?v=QLEBfom0mhM
https://www.youtube.com/watch?v=dn9OuRl1F3k
od: enc1ave
pro: ATtI
27.09. 21:03
Hm taky jsem dlouho vybíral a když jsem viděl třeba u Haria, že nejspíš budu muset sáhnout do kapsy hlouběji na verzi PLUS nebo dokonce PRO (ehm to myslí vážně?). Nakonec mám kopii z ali a mele to jako origo za trojnásobek ceny.
od: marecek
pro: ATtI
30.09. 07:26
já si dělám kávu jen přes víkend a používám tenhle Hario mini https://www.gourmetkava.cz/cs/mlynky-na-kavu/mlynek-hario-mini-mill-slim-plus-mss-1dtb-880p
během týdne si dělám v práci takže mně tento zcela stačí... pokud to budeš používat jen občas jako já tak doporučuji
od: fanatic
pro: enc1ave
30.09. 11:23
post link
od: Oneiros
pro: fanatic
30.09. 11:39
od: PiTRiS
pro: Oneiros
30.09. 23:28
+ rest: zeptám se jako relativní kávovej analfabet - z jakého důvodu berete ruční mlýnky? je to rozdíl oproti elektrickému, který to mele násobně rychleji a tím to třeba nějaké aroma ztrácí, nebo z toho, aby to bylo vždycky prostě čerstvě namleté? pokud to druhé je to až takový rozdíl? já běžně vezmu zrnka třeba na týden, hodím to namlít a z toho pak beru
od: Oneiros
pro: PiTRiS
01.10. 04:10
zasadni problem je, ze kava se musi mlit pomalu, protoze jinak dochazi k jejimu prehrivani az spaleni a to nici senzoricky vlastnosti. muzes si koupit mlynek elektricky, ale kvalitni mlynek stoji obvykle vic nez rucni. elektricky mlynky jsou dvojiho druhu: s kameny a snozi. ty s nozi uplne vypust, stoji za hovno, protoze zrnicka rozsekaji nestejnomerne a musi to delat na vysoke otacky, takze dochazi i k tomu pripalovani kavy. ty s kameny jsou lepsi a urcite pokud delas vic kavy je to vhodnejsi, jinak by ti upadla ruka (i v hogo fogo kavarnach maji el. strojky, ale ty stoji spoustu penez). proste kvalitni elektricky mlynek si koupit muzes, bude ale obvykle stat vic nez rucni (tak od litru vyse), nemas casto zarucenou kvalitu mleti (pomalu=lepe) a hur se udrzuji a cisti nez rucni (u rucniho proste vysroubuju kamen a cely to jebnu do mycky. u el uz nejaky to rozebirani musi probehnout). ale urcite se to taky da pokud potrebujes mlit vetsi mnozstvi kavy
od: renus
pro: Oneiros
01.10. 07:34
to se dobře čte, když si tu usrkávám oslazený Jacobs Velvet s mlékem :D
od: basa
pro: renus
01.10. 08:18
+1 :D

Já už se teda zbavuju zásob, protože nám dali kávovar a zrnkovou kávu můžeme fasovat.
od: PiTRiS
pro: Oneiros
01.10. 09:16
ok, thx za vysvětlení, to dává smysl :)
od: Oneiros
pro: renus
01.10. 10:05
zdravim od automatu cafe+co :o))
od: myny
pro: PiTRiS
01.10. 11:46
a ještě doplnění k tomu namletí - vůně i chuť se z namleté kávy začne ztrácet skoro hned, takže po pár dnech už to poznáš. Osobně mám doma elektrickej Graef CM 702 za cca 2300, ruční mě při mojí spotřebě moc nebavil.
od: fanatic
pro: Oneiros
01.10. 14:59
njn mleti kafe pro 3-4 lidi uz je peknej oser - pokud teda nemas commandanta lol, ale nez tohle, tak si radsi koupis elektrickej.

ja osobne mam Catler CG8030, ale wilfa svart je taky hodne dobrej stroj
od: philizor
pro: fanatic
01.10. 18:07
Nad Wilfou uvazuju diky tomu silenci co postoval ATtI, akorat je mi trochu blbe si to ted kupovat, pac jsem dostal mlynek k narozeninam od spolubydliciho (elektricky s nozi) a hlavne si rikam, jestli to bude mit fakt tak zasadni efekt vzhledem k tomu, ze treba vodu mame doma dost tvrdou (obecne v Brne mi prijde voda uplne otresna treba ve srovani s Frydkem, ale uz jsem si na ni zvykl).
od: renus
pro: philizor
01.10. 21:48
voda z vodovodu ve FM je epická
od: fanatic
pro: philizor
02.10. 08:13
tak a vodu staci nejaka brita a ty noze jsou uplne napicu, na tohle si pak porid tohle

https://www.youtube.com/watch?v=DVsPA4nS_Bc

a james hoffmann neni silenec
od: Mleako
pro: philizor
02.10. 10:32
Zajeď si někdy na Slánsko a tam si uvař kafe nebo čaj. Pak teprve poznáš, co je tvrdá voda, když se ti sráží škraloup vodního kamene při čtvrtým použití varný konvice :)
od: fanatic
pro: Mleako
02.10. 13:17
Kladno approved
od: PiTRiS
pro: fanatic
02.10. 13:30
na vodu doporučuju aquaphor - ty jejich filtry jsou oproti britě jiná liga, co jsem kdysi koukal na srovnání
od: dew
pro: Mleako
02.10. 20:40
to je i na jicinsku. uvaris konev a jdes prilipnout dalsi kousek k mramorovemu stolu.
od: Vilda
pro: fanatic
02.10. 22:00
Vodu jako v Kladně nikde nenajdeš, to je tragedie :D
od: fanatic
pro: Vilda
03.10. 07:55
a pritom jsme meli jednu nej vod v republice, ale stahla si to Praha :(

Segra v Malesicich nema ani zrnko vodniho kamene a ja si uvarim vodu na caj a uz se to rozlejza
od: fanatic
pro: philizor
03.10. 07:56
tohle to vyresi :)

https://thirdwavewater.com/
od: basa
pro: fanatic
03.10. 16:49
Většinou je ale tvrdší voda chuťově lepší, protože bejvá z podzemních zdrojů a vrtů, měkká je z povrchovejch, z přehrad a tak.
od: fanatic
pro: basa
04.10. 06:55

od: fanatic
pro: all
23.09. 10:39
Delate nekdo buttered chicken?

nasel jsem spoustu receptu, ale kazdej je jinej :/
od: Gandalf
pro: fanatic
23.09. 11:14
buttered chicken? nebo butter chicken indický? :)
od: Scott
pro: fanatic
23.09. 12:10
Butter chicken delam podle Matty Mathesona. A je to delo

Buttered chicken nedelam
od: mightning
pro: fanatic
23.09. 12:23
chtel jsem udelat vtip ze battered chciken, ale kdyz jsem to pogooglil tak mi vybehla spousta receptu. tak nic
od: fanatic
pro: Gandalf
23.09. 12:24
+ scott
sorry butter chicken ofc
od: panta
pro: Scott
23.09. 12:28
Matty má obecně hrozný bomby :D Ty jeho lasagne tyvole, to je peklo.
od: Nightmare
pro: mightning
23.09. 12:30
stejnej fail u me,ma to i druhy vyznam no :)

"battered
/ˈbatəd/
adjective: battered
(of food) coated in batter and deep-fried until crisp.
od: Nightmare
pro: mightning
23.09. 12:32
srry za offtopic,ale ono je to mozna i spravneji ne ?
"batter" je slovo samo o sobe ktery ma jiny vyznam nez "butter"

"Batter is thin dough that can be easily poured into a pan. Batter is used mainly for pancakes, light cakes, and as a coating for fried foods. "
od: fanatic
pro: Scott
23.09. 13:00
dame nejakej cookoff ne?
Me se libi tenhle recept docela

https://www.youtube.com/watch?v=a03U45jFxOI
od: Scott
pro: fanatic
23.09. 13:12
No, muzeme ;)
od: panta
pro: Nightmare
23.09. 13:13
Neni :) Butter chicken je něco uplně jinýho, než batter chicken :)
od: angelripper
pro: Nightmare
23.09. 13:51
what...? to se snažíš ve vysvětlování nahradit darka? :)
od: Gandalf
pro: angelripper
23.09. 13:57
spíš si vzít zpět svoje žezlo, ne? od toho existuje meme nightmared :)
od: angelripper
pro: Gandalf
23.09. 14:34
no jo, je fakt, že dark by to ještě víc vyhyperbolil...:)

fanatic> už jsem ho nedělal strašně dlouho, když mám chuť na něco podobnýho, dělám většinou tikka masala, ale jednu dobu jsem ho vařil furt a nedá se to úplně moc zkazit... respektive stačí se držet téměř libovolnýho receptu, kterej nevypadá na první pohled vyloženě stupidně. každopádně nevynechat ořechy a pískavici, to je základ :) jinak kdysi dávno jsem ho vařil podle tohohle videa... tyvole, uploadnuto dvanáct let nazpátek, jsem starej...

https://www.youtube.com/watch?v=tD9O-L2Xvzo
od: angelripper
pro: panta
23.09. 15:51
&scott> jsem se teď na oba ty recepty podíval a tyvole, co to je? :D ten člověk buď neustále jede na nějakejch drogách, nebo je to nějaká alternativa jirky babici pro naší generaci? :))
od: Nightmare
pro: panta
23.09. 15:53
vysvetlis pls ? zajima me to a nebudu se tu sam nightmarovat :)
batter je nejaky druh omacky z masla ? je to poprve co to slysim v souvislosti s jidlem
od: angelripper
pro: Nightmare
23.09. 16:03
nejsem si jistej, jestli to je nějakej sofistikovanej trolling... vždyť sis odpověděl sám ve druhým postu v tomhle threadu :)
od: Mleako
pro: Nightmare
23.09. 16:46
Nebral si nějaký drogy?:) Butter chicken je indická kari omáčka s máslem a kousky kuřete, batter je těstíčko, jak sis napsal sám. Co na tom nechápeš?:)
od: Black.Tulip
pro: Nightmare
23.09. 19:42
:)) kam jsme to dopracovali, když se nightmarovi nightmaruje nightmare
od: fanatic
pro: Scott
30.09. 11:24
tak jsem delal podle tlustocha, protoze jsem byl linej a nemel rajcata no a musim rict, ze je to dobry, ale nechutna to vubec jako butter chicken :/

od: Scott
pro: all
30.09. 11:15
Mate nejaky oblibeny recept s bataty?
od: fanatic
pro: Scott
30.09. 11:23
polivku jako dynovku, ale s mrkvi a kokosovym mlikem
hranolky
a jinak proste peceny v alobalu v troube

od: LukKe
pro: all
28.09. 19:14
musim rict, ze novej parlament thumbs up.. konecne dobra plzen a ty knedlikovy hody jsou super.. jsme projeli celej listek v podstate a vsechno lahodny.. i pani vrchni jsme trefili fakt prijemnou, moucniky, co delaj na 2/4 knedliky, nam rozdelila na 1/1 od kazdyho.. prohodili jsme i nejakej fajn small talk.. jeste sem se pak (do)nalil na bulhraskym dnu na miraku shirazem, takze kladne
od: PiTRiS
pro: LukKe
28.09. 23:59
Jak nový? Změnilo majitele nebo co?
od: Gandalf
pro: LukKe
29.09. 08:21
vinohradskej parlament? s nim něco udělali?
od: kyla
pro: LukKe
29.09. 09:26
ja tam byl naposledy pred rokem s rodinou a vsichni jsme pak tri dny zvraceli a meli bolesti bricha, od te doby jsem se tam jeste nebyl, kazdopadne staropramenem to asi nebylo, spis za to mohla tatarka, no stane se :D ale je samozrejme dobre, ze tam ted uz cepujou plzen, krok spravnym smerem :)
od: LukKe
pro: PiTRiS
29.09. 13:25
mno, rek bych, ze se jen osamostatnili od toho staracovyho konceptu.. cely to zrekonstruovali, tezko rict, jestli k lepsimu.. je to proste jiny ted :) ale v pohode.. a hlavne pridali tu "knedlikarnu".. takovy ochutnavkovy jidla s kynutejma knedlikama a jsou fakt hrozne dobry vsechny :)) jsem ochutnal az snad na 1 jidlo vsechny, co tam maj..
od: LukKe
pro: Gandalf
30.09. 00:01
od: woyta
pro: LukKe
30.09. 00:20
lol takova hipsterina z knedliku.. ale jako dal bych si :D
od: LukKe
pro: woyta
30.09. 00:37
jako.. je to fakt kurevsky dobry :)) moje hostina:
https://imgur.com/a/yRSddzK

od: Mission_Failed
pro: all
07.09. 09:54
Nabroušená dýňová polévka, cuketová kynutá cmunda a salát z červené řepy. Miluju podzim! :)
od: renus
pro: Mission_Failed
07.09. 11:26
tvoje baba je podzim
od: DJK
pro: renus
07.09. 12:13
Říká ten pravej
od: nuclear74
pro: Mission_Failed
07.09. 13:04
ses ckunda
od: Neod
pro: Mission_Failed
07.09. 14:41
dnes jsem se delal plnenou cuketu, souhlas.akorat skoda, ze chcije
od: Mission_Failed
pro: Neod
07.09. 14:51
Jak jí děláš? Čím plníš?
od: bigfutus
pro: Mission_Failed
08.09. 10:54
Tekvicovy privarok s fasirkou
od: vrennatic
pro: Mission_Failed
09.09. 20:21
BTW kdyz jsme u toho, nemate nejaky oblibeny recept na hutne, horke podzimni polevky? Delam treba dynovou, mrkvovou i bramboracku s houbama, ale rad si necham poradit.
od: angelripper
pro: vrennatic
09.09. 22:42
chmm, asi víš, odkud budu linkovat, ale hear me out - jak děsně rád vařím, tak jsem současně i stejně děsně línej, takže naprosto ideální jsou pro mě jednohrncový jídla. tudíž hlavně na podzim a v zimě představujou polívky velkou většinu toho, co v kuchyni vytvářím. současně teda i proto, že to je zdravý, levný a vždycky toho navařím kotel, takže to můžu jíst další dva dny, ehm. všechny následující recepty jsem dělal asi stokrát, takže doporučuju z vlastní zkušenosti :)

https://www.seriouseats.com/2014/10/gremolata-secret-to-tastiest-simple-lentil-soup.html
https://www.seriouseats.com/recipes/2012/01/30-minute-tuscan-white-bean-soup-recipe.html
https://www.seriouseats.com/2016/02/how-to-make-ribollita-italian-vegetable-bread-soup.html
https://www.seriouseats.com/2017/01/how-to-make-caldo-verde-portuguese-kale-potato-soup.html
https://www.seriouseats.com/2016/09/how-to-make-minestrone-italian-vegetable-soup.html
https://www.seriouseats.com/recipes/2015/11/tuscan-tomato-bread-soup-pappa-al-pomodoro-recipe.html
https://www.seriouseats.com/2014/10/creamy-cauliflower-bacon-soup-recipe.html
https://www.seriouseats.com/2015/01/potato-leek-soup-food-lab.html
https://www.seriouseats.com/recipes/2014/01/spicy-carrot-and-ginger-soup-with-harissa.html

jinak v poslední době často dělám tuhle, linkoval ji tu tuším mightning:
https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/costa-rican-black-bean-soup/

v kuchařce christmas chronicles od nigela slatera mám nejvíc oblíbenou jednu děsně jednoduchou a nejvíc lazy polívku, která funguje bez ohledu na roční období - je to jenom červená čočka, česnek, zázvor, chili, římskej kmín, hořčičný semínko, tamarindová pasta, koriandr, limetky a rajčata v jednom hrnci, pokud chceš, rád pošlu celej recept.

jo a málem bych zapomněl na tohle, což sice není technicky vzato polívka, ale je to tak dobrý, že to tomu jídlu s trochou fantazie klidně odpustíš :)

https://www.seriouseats.com/2016/06/frijoles-charros-mexican-cowboy-beans-pinto-potluck-summer-barbecue.html

jo a samozřejmě zelňačka, páč zelňačka je nejvíc.
od: Oneiros
pro: vrennatic
09.09. 22:48
ja mam rad orientalni cockovou. cibule cesnek, kurkuma a zazvor osmahnout na oleji, do toho rajcata a cervena cocka a zalit zeleninovym vyvarem. povarit do mekka, nakonec do toho jeste mrdnu kysanou smetanu (nebo smetanu na vareni), zkousel jsem i misto zazvoru chilli a na zjemneni kokosovy krem. to bylo zajimavy. dobry je navrch cerstvy koriandr
od: mightning
pro: angelripper
10.09. 10:44
hmm, spousta hodne dobrych tipu, parada :)

vrenn: jestli nejsi nejak uplne extremne narocny (tim ale nechci rict ze by tohle nebylo super), tak ja jsem jeden cas hodne fungoval na polivkach, ktery byly vsechny stejny: na olivaci osmahnout cibuli, pak pridat zazvor, chili a cesnek, trochu orestovat, pak tam hodit nejakou zeleninu, orestovat, okorenit (kari, kurkuma,pepr,nebo co chces), ofc sul, zalit vodou, rozvarit, rozmixovat. funguje to dost dobre skoro s cimkoli - dyne, kapusta, kvetak, porek (+ brambor), pripadne nejaka smes (korenovka + cervena cocka), nebo cokoli te napadne
od: vrennatic
pro: mightning
10.09. 11:48
Principialne delam dost polevek prave takhle, to mi uplne staci - ale bez toho paliveho zakladu. Resp. nekam treba susene chilli pridavam, ale cesnek a zazvor uz moc ne. Treba v kvetakove nebo kapustove polevce si to moc predstavit nedokazu, proto tentokrat ocenim prave ty seriouseats-like tipy podlozene osobni zkusenosti. Dekuju ovsem i tak :).

ripper> Caldo verde nebo ta kvetakova polevka se slaninou jsou prikladem polevek ze surovin, se kterymi tolik nepracuju, takze dekuju za inspiraci :). Tu kvetakovou mozna zkusim hned o vikendu. Skoda, ze jsem se porad uplne nenaucil na ty lusteniny (krom prave cervene cocky), ale to mozna jeste prijde.
od: Mission_Failed
pro: vrennatic
11.09. 08:52
Na ty luštěniny si zkus najet. Taková hrachovka a na zakousnutíí zelňáky, to je koncert. Cibulačku děláš?
od: vrennatic
pro: Mission_Failed
11.09. 11:46
Hrachovku vlastne delam. Cibulacku nikoli.
od: fanatic
pro: angelripper
13.09. 07:44
plz ten recept na tu cockovku, diiik
od: angelripper
pro: fanatic
19.09. 19:26
aaa, sorry, já na to zapomněl :) jakmile budu doma, pošlu!
od: Mission_Failed
pro: angelripper
20.09. 08:17
Nemáš tam nějaký recept na špenátovou polévku? Nebo si mám vystačit s klasikou sůl, pepř, česnek, muškát, smetana a vajco? :)
od: angelripper
pro: fanatic
20.09. 09:53
zde!

https://i.imgur.com/zgXVhsM.jpg

mf> tyjo, fanda špenátový polívky zrovna nejsem... vždycky na to padne asi tak sedm metrů krychlovejch špenátu, nejde to moc rozmixovat a to vajíčko mě tam vyloženě děsí...:)

od: Vilda
pro: all
04.09. 08:59
Doporučení na nerez pánev? Uplne obyč, pro jednoho clověka :( 26cm ? (na steaky, cibuli apod.)
od: LukKe
pro: Vilda
04.09. 11:32
od: DJK
pro: Vilda
04.09. 12:28
my jsme koupili posledne peknou v tom outletu kam jezdi bus z letiste... byla to teda nejaka tescoma nebo tefal, ale stala asi 3 kila (z puvodnich asi 2 litru, ostatní velikosti tam měli za tyhle hrozny palky)
od: Gandalf
pro: Vilda
04.09. 12:31
makro

od: Mission_Failed
pro: all
03.09. 19:52
od: PiTRiS
pro: Mission_Failed
03.09. 23:38
? předpokládám špatný recept ke špatnému titulku/fotce... nemusela být úplně zlá "sýrová" omáčka... aspoň na úroveň aha receptů :))
od: Mission_Failed
pro: PiTRiS
04.09. 09:43
Však to mě pobavilo. Jak kdyby to psal Babica - "A když nemáte maso, tak tam dejte romadur.".))

od: angelripper
pro: all
01.09. 19:45
omg... panta thread revisited. mám v holešovický tržnici oblíbenej stánek se zeleninou, prodávaj úplně skvělou cibuli, papriky, bylinky a sazenice za pár korun (minule jsem si tam nabral asi šest druhů paprik, očekával jsem cenu cca 100 - 150, řekli si o 44, nechápu). včera jsem tam nakoupil věci na lečo, který právě vařím - sladký a pálivý bílý papriky, kilo od každýho. při krájení těch pálivejch mi začaly slzet oči, poškrábal jsem se na čele a teď mám pocit, že mi ho někdo vzal šmirglem... ochutnal jsem je a je to v podstatě habanero, wtf?! asi by bylo rozumný tam nedávat všechny, ale nevím, jestli odolám :)
od: zila
pro: angelripper
02.09. 11:46
Ony ty bílé pálivé papriky umí být fakt hodně velké peklo. Ale tepelnou úpravou se to vcelku dost ztrácí pokud mě paměť neklame.
od: panta
pro: angelripper
02.09. 12:48
Tomu vyber jadřinec a žebra poctivě, u těhle bílejch zabijáků to hodně ztratí tím + vařením :)

Já si doteď pamatuju, když jsem měl bílou papriku ke sváče na brigádě v asi 15ti letech s kámošem. V 10 jsme si šli dát sváču, já ukousnul půlku bílý papriky a spolknul. Natekl mi okamžitě jazyk tak, že jsem se začal vyloženě dusit, otekl mi hrtan , celá huba rudá, bolest jak kdybych chlastal roztavený stříbro...jeli jsme do nemocnice, kde se mě ptali, co jsem proboha dělal a jestli jsem nesnědl nějaký vosy. Když jsem jim řekl, že jsem snědl pulku bílý papriky, tak nechápali :D

Imho chemie v tom hraje taky dost roli mam pocit. Ono ty bílý, když sou fakt jedovatý takhle moc, tak to pálí hodně jinym způsobem, než klasický chilli papričky mi přijde. Víc to je na zadku jazyku, kde to tlačí a natejká, než že by to pálilo celou držku. Ale možná si měl jiný, nevim :)
od: Mission_Failed
pro: panta
02.09. 17:53
Taky přihodím jednu z dětství. Skautský tábor. Služba v kuchyni během plnění bobříka mlčení. Krájel jsem bílé papriky do leča. Do oka vletěla muška. Bobřík mlčení vzal za své a já neviděl ještě druhej den.))
od: bigfutus
pro: zila
02.09. 20:30
Som rozmyslal ze ich upecem spolu s kapiou na salat, tak prijemne palenie bude len plus
od: zila
pro: bigfutus
03.09. 08:51
Do salátu bych se toho možná trošku bál, ale když to před smícháním ochutnáš, tak nic neriskuješ.

od: miras1
pro: all
02.09. 14:36
Nějaké doporučení na restaurace s mořskými plody / kraby v Praze a okolí? Jde mi hlavně o toho kraba (*sigh*), našel jsem zatím akorát tohle https://www.signor.cz/incucina.html, ale jinak je to bída.
Oblíbené jídlo, lahůdky, pokec pro gurmány atp.
Vytvořeno26. prosince 2015 22:43
AutorBroER
Moderátor2/D