místnost: Oblíbené jídlo, lahůdky, pokec pro gurmány atp.

od: angelripper
pro: all
21.03. 14:04
tyjo, tenhle kanál je naprosto boží... z rychlýho náhledu to vypadá trochu mimibazarovitě, ale projel jsem zatím pár videí a ten člověk je schopnej tam narvat strašně moc užitečnejch informací :)

https://www.youtube.com/user/FrenchGuyCooking/videos
od: Gandalf
pro: angelripper
21.03. 15:43
To je super :) Randomly jsem klikl na video s výrobou chocolate croissant (PAIN AU CHOCOLAT!!) a ten mix profesionálních nástrojů s jeho geniálníma improvizacema je fakt zábavnej, subscribed
od: Oneiros
pro: angelripper
21.03. 16:48
ha, to je typek :o)) dobre dobre
od: panta
pro: angelripper
21.03. 18:24
Alexe znam už celkem dlouho a je boží :) Super happy guy navíc, což je super. A dělá tam tunu zajímavejch projektů a přistupuje k nim občas až groteskně vědecky (vajíčka třeba lol).

A ta jeho serie, kde si připravuje základ a nudle a věci kolem, aby si to pak mohl jenom vyndat a ohřívat je super :)
od: angelripper
pro: panta
22.03. 08:39
jojo, ta pozitivní energie z toho vyloženě sálá, obsah není nijak zvlášť přelomovej, ale originální přístup a nadšení mu rozhodně neschází :) jinak jestli chceš vědeckej přístup, tak pořád zdaleka nemá na kenji lopez alta a vůbec serious eats obecně... což tady propaguju už asi po stopadesátý a nehodlám rozhodně přestat :) konkrétně ten pokus s vajíčkama je od KLA téměř přesně okopírovanej, a z těch cca patnácti videí, co jsem od alexe zatím viděl, ho tam minimálně třikrát jmenovitě zmiňuje. v knize je to podrobnější, tady stručnější webová verze:

https://www.seriouseats.com/2014/05/the-secrets-to-peeling-hard-boiled-eggs.html

nicméně mě to strašně baví, už jsem od něj objednal kuchařku, hehe.
od: Gandalf
pro: angelripper
22.03. 09:36
Já si ten foodlab asi před půlrokem na tvoje doporučení objednal, no. Knížka super a oceňuju spojení všech elementů vaření (techniky, ingredience, recept, způsoby úprav surovin vysvětlený na poměrně podrobný úrovni), ale zároveň to je fakt hrozně dlouhý a nějak nemám čas/trpělivost se tím prokousávat.. :)
od: angelripper
pro: Gandalf
22.03. 09:41
fakt? tyvole, respekt! že ses nepochlubil :) no, dlouhý to je, obecně jsem k tomu přistupoval spíš jako k běžný knížce než kuchařce, kde bych libovolně skákal z prostředka na konec a pak zase na začátek podle potřeby... bezpochyby pomohlo, že mě hrozně sedí styl, kterým KLA píše. teď už vždycky jenom nalistuju část, kterou zrovna potřebuju, ale stejně se pokaždý přistihnu, že u toho ještě znova přečtu dvě - tři stránky.

jinak příští rok má vyjít druhej díl, ehm ... :)
od: Gandalf
pro: angelripper
22.03. 09:48
Jo, mám to doma, no.. Hlavní motivací k nákupu nebyly ani recepty, ale spíš to techničtější a vědečtější vysvětlení technik - to mě fakt zajímalo, protože si myslím, že v tom mám celkem mezery a nějaký ucelenější vysvětlení všeho v kontextu se hledá těžko. Máš v tý knížce nějaký oblíbený recepty?
od: bigfutus
pro: angelripper
22.03. 10:40
Paru musim niekedy na vajcia skusit, ale ked vidim jak sa bezne polka vajec supe krasne a druha naprd, tak mam dojem ze to bude asi roznou starobou vajec a nie technikou varenia.
od: Gandalf
pro: bigfutus
22.03. 10:45
Vajíčka v páře se loupou stejně nekonzistentně jako ty, co se vaří ve vodě... :)
od: pindič
pro: angelripper
22.03. 10:55
French guy je super. Podívej se na jeho hledání nejlepší pizzy. Čca rok staré možná víc. A trochu spolupracuje s this old tony což je další dobrý kanal
od: angelripper
pro: Gandalf
22.03. 11:01
na recepty chodím spíš na serious eats, připadá mi, že food lab se soustředí spíš na ty techniky, tzn absolutní základy, který pak můžeš použít v různejch aplikacích :) ale z FL určitě nejčastějc dělám klasický chili z mletýho hovězího (rybí omáčka ftw! tu od tý doby dávám snad do všech omáček včetně boloňskýho ragú:), spíš mě to ale naučilo dělat spoustu věcí jinak a hlavně o nich přemýšlet - od blbý vinaigrette a dalších zálivek po bramborovej salát a další základní jídla, atd. paradoxně největší prozření pro mě byly fakt ty základy, tzn využití škrobu při vaření těstovin, jak solit, jak přistupovat k masu, jak jídlo kupovat a skladovat (ještě pár let nazpátek jsem mrazák používal jenom na zmrzlinu a led, teď ho využívám neustále), atd... v tomhle je ta kniha geniální. hlavně v tom, že většina kuchařek ti řekne co dělat, ale už vynechá důvody proč.
od: panta
pro: pindič
22.03. 12:47
jj, ta kolaborace s tim pasta pressem je skvělá :)
od: fanatic
pro: angelripper
22.03. 13:30
Alexe sleduju uz par let.

libi se mi, jak a kam to dotahl, jak zacinal delat omeletu s celovkou a ted ma skvelej koncept.

Super kanal
od: fanatic
pro: angelripper
22.03. 13:30
jo a kucharka je super btw :)

od: mightning
pro: all
15.03. 16:00
podelte se o nejaky zajimavy novy recept, co jste vyzkouseli v posledni dobe a byl bozi.

ja treba tuhle delal tohle burrito s plantainem a supr
https://www.youtube.com/watch?v=xoUu4eWvpK0
od: zila
pro: mightning
15.03. 16:20
od: mightning
pro: zila
15.03. 16:21
cekal jsem bud tohle, nebo pneumatiky v kuchyni
od: Mission_Failed
pro: mightning
15.03. 19:25
od: postal
pro: Mission_Failed
15.03. 19:26
nebyly u těch videí nějaké ty komenty ještě toho týpka? Nebo tam jsou a nezobrazujou mi?
od: Mission_Failed
pro: postal
15.03. 19:31
Bejvalo. Asi to nebude onen kanál. Ale je pravda, že dotyčný měl dobré podjeby.
od: vrennatic
pro: mightning
15.03. 19:46
Asi to nebude nic moc, ale ja tuhle poprve zkousel hovezi Stroganov, delal jsem ho zhruba podle tohohle:
https://www.kucharkaprodceru.cz/hovezi-stroganov/
Varianta s rajskym protlakem, ale bez vina.
od: Ashe
pro: vrennatic
15.03. 19:49
Kuchařka pro dceru :D Taky ve svých kucharskych začátcích používám :)
od: dew
pro: postal
15.03. 19:52
youtube nekdy minuly mesic kompletne zrusilo notifikace.. upozorneni na to mi prislo snad uz pred rokem, k novym videum uz nejakou dobu pridavat nesly
od: Mission_Failed
pro: mightning
15.03. 20:27
Btw: sice jsem nevyzkušel, ale určitě to vypadá zajímavě. :))

https://www.facebook.com/Chefclub.tv/videos/335527717312447/
od: angelripper
pro: mightning
16.03. 00:35
strašně jsem v poslední době zlenivěl, takže jsem si řek, že začnu vařit jedno nový jídlo tejdně... o víkendu se chystám na chili con carne, který jsem nikdy (!!!) nedělal, byť teda zrovna tady neočekávám žádnou zásadní zradu... v ledničce už čekaj dvě kila hovězího krku :) včera jsem dělal tohle, zvládne to i jednorukej šimpanz a je to naprosto výborný. v poslední době hodně listuju kuchařkama od ottolenghiho, takže si dokážu představit, že v kombinaci třeba s hummusem, nějakým paprikovým nebo lilkovým pyré a jednoduchým salátem by to nakrmilo i větší skupinu lidí, což je obecně věc, kterou vůbec neumím.

https://www.seriouseats.com/recipes/2015/02/warm-spanish-style-giat-bean-salad-recipe.html

ovšem majstrštyk poslední doby je následující kombinace kuřete s bramborama... stačí se držet postupu (snažil jsem se o jistý změny, nikdy to nebylo ku prospěchu věci) a je to naprosto foolproof bez ohledu na podmínky. extra jednoduchý a udělá to dojem na kohokoliv :)

https://www.seriouseats.com/2017/01/the-food-lab-how-to-roast-a-butterflied-spatchcocked-chicken.html
https://www.seriouseats.com/recipes/2013/12/hasselback-potato-gratin-casserole-holiday-food-lab.html

naopak předminulej víkend jsem zkoušel tohle, vypadá to krásně, v receptu nečíhá žádnej zádrhel, ale moc se mi to nedařilo a výsledek byl naprosto nepoživatelnej... ale žena to chválila a myslím, že ani moc nekecala, takže bych nehledal chybu v receptu, spíš jsem to trochu zvoral. nechce to někdo vzít jako výzvu? :)

https://www.seriouseats.com/recipes/2016/03/west-african-inspired-vegan-peanut-sweet-potato-soup-recipe.html
od: angelripper
pro: vrennatic
16.03. 00:41
kuchařka pro dceru je tak trochu peklo, ale mám to v knihovně a občas nahlédnu :D je to psaný s dobrým úmyslem a hezkou formou, ale často tam jsou strašně očividný a úplně zbytečný faktický chyby. ale tenhle rozcestník mám už nějakou dobu uloženej a je docela dobrej - moc nechápu, jak ty stránky fungujou, zdá se, že k většině receptů (včetně toho tvýho) se dostaneš jenom přes search.

https://www.kucharkaprodceru.cz/recepty/
od: Oneiros
pro: mightning
16.03. 10:51
Naposled tohle. Vynikajici a rychly
https://pin.it/qva4pbzewahlme
od: DJK
pro: Oneiros
16.03. 12:26
tvle... to je ale syrova prasarna :)
od: bigfutus
pro: mightning
16.03. 12:37
Pecene fazule, len skoda ze som nemal ziadne maso po ruke.

https://youtu.be/RrW432hGv0E
od: Oneiros
pro: DJK
16.03. 12:51
To nepopiram :o) ale je to fakt dobry, a delal jsme to vecer do prace, takze ocenuju rychlost
od: mightning
pro: angelripper
18.03. 11:18
novy jidlo kazy tyden je super napad :)

fazolovy salat vypada suprove, to si rozhodne vpali mnekdy brzo :)

bigtufus: tvoje fizule vypadaj taky skvele, taky rozhodne zkusim. me vubec posledni dobou strasne bavi zrat fazole, treba tahle polivka je bozi
https://www.youtube.com/watch?v=UrJOAURIM7w
od: bigfutus
pro: mightning
18.03. 18:48
Toto su moje najoblubenejsie fazule a naucilo ma to zboznovat aj pecene sladke zemiaky.
https://youtu.be/dJXHYFOHtaw

Jedna stupidne jednoducha vec, len koli nedostatku bob nahradzam zelenou fazulkou.
https://youtu.be/DMGlYRBazoY
od: angelripper
pro: mightning
19.03. 09:59
jo, variace tý fazolový polívky občas dělám, dá se to libovolně obměnit, není skoro možný to zvorat, je to levný, zdravý a dá se to jednoduše ohřát v práci... doporučuju tuhle:

https://www.seriouseats.com/recipes/2012/01/30-minute-tuscan-white-bean-soup-recipe.html

ale můj nejoblíbenější fazolovej recept je salát z cannellini nebo butter beans se šalotkou, tuňákem, pestem, sušenýma rajčatama, petrželí a citronem. to bych moh jíst furt :)
od: blackfox
pro: mightning
19.03. 10:54
fazole jsou top, tu polívku určitě vyzkouším
od: vrennatic
pro: blackfox
19.03. 14:59
BTW je nejaky recept, na kterem jste se naucili jist fazole, cocku nebo cizrnu? Lusteniny obecne jim hrozne malo a v zasade mi nechutnaji, pripadaji mi jako takove male hnusne skrobove kapsicky se slupkou, tudiz si je ani moc nevarim krome polevek, kde je clovek muze poradne rozvarit. Ale urcite se o hodne okradam a treba fazoli jsem spoustu druhu asi v zivote nejedl, tak jsem ochoten dat jim jeste sanci.
od: Ashe
pro: vrennatic
19.03. 15:11
Hamé Trenčanské jemné párky s fazolí
od: angelripper
pro: vrennatic
19.03. 15:15
no... určitě neuškodí ty tři, který jsem postnul :) nicméně jde jenom o to je správně uvařit, pokud na to nemáš nervy (což chápu), tak najít dobrý konzervovaný - osobně třeba cizrnu nebo některý druhy fazolí preferuju právě v týhle formě. rozhodně ale není cílem je rozvařit, jsem poměrně přesvědčenej, že čočka nebo hrachová kaše ze školní jídelny může za to, že většina národa nenávidí luštěniny. vím, že jsi mě tu minule s podobným článkem poslal někam, ale když ono je opravdu poměrně nezbytný tyhle věci znát...:)

https://www.seriouseats.com/2016/10/beans-legumes-pulses-varieties-recipes-cooking-tips.html

https://www.seriouseats.com/2018/03/how-to-cook-dried-beans.html
od: blackfox
pro: vrennatic
19.03. 15:16
luštěniny jsou super, dobře chutnají a dobře se po nich vyseru.

zkus červenou čočku, třeba nějaký indický daal, z cizrny lze poměrně snadno udělat hummus nebo falafel, zelená čočka je dobrá na nějaký salát se zeleninou a třeba rybou, na fazole zkus nějakou tu nalinkovanou polívku
od: mightning
pro: vrennatic
19.03. 15:18
hm... mne treba lusteniny chutnaj jako svine, tak tezko rict jak ty veci muzou chutnat tobe.

kazdopadne treba cervena cocka - super recepis co mam leta od attiho - polivka z cervene cocky a hlivy. osmazis cibuli, osmazis hlivu, nasypes tam cervenou cocku a taky orestujes, jebnes tam pepr, treba kari, kurkumu, bobkac, sul a asi co chces. trochu zasmazis to koreni, zalejes vodou, varis do mekosti cocky (5-10 minut), na konci tam jebnes kotel majoranky a rozsrackovaneho cesneku.
ta cevrena cocka je rekl bych jina nez bezne lusteniny co znas, tak mozna to pro tebe bude stravitelnejsi, bo je loupana, takze jestli slupky jsou to co ti vadi, tak tohle by mohla bejt cesta. prodava se i zluta loupana a vubec vsechno mozny, hlavne v nejakejch orient obchodech atp (kterych je u vas urcite spousta ;))

cizrna - asi klasicka chana masala, falafel, hummus. ale to jsou veci co bych si spis daval nekde, nez bych si je delal sam.

fizule - tezko rict. me chutnaji asi vsechny, klidne i klasicke red kidney beans z plechovky, davam si je obcas o vikendu kdyz delam velkou snidani (rajcata, vejce atp), kdy proste omazim cibuli, hodim tam treba cerstvy rozmaryn, cesnek nebo neco, hodim na to fizule z plechovky, necham prohrat, jebnu do toho petrzel nebo neco v tom stylu, kdyz z toho chci vic jidlo tak tam pred fizulema orestuju treba rapikac nebo neco podobnyho.

jinac zkus tu polivku co jsem postoval, nejaka cocka je i v tom recepisu v mym puvodnim postu.

cocka na kyselo je taky uplne nejlepsi vec ever, kdyz se udela dobre. a tak.
od: mightning
pro: angelripper
19.03. 15:21
vidis, ja uz jsem hrachovku a cocky z jidelny vytesnil, bo lusteniny zeru furt. ale nedivil bych se. to proste vsichni nesnaseli. cocka rozvarena na sracky, pul napul s moukou, uplne si pamatuju jak to z nejakyho duvodu tvorilo takovy podivny sliz. brekekes
od: PiTRiS
pro: vrennatic
19.03. 15:25
začal bych něčím, kde ta chuť luštěnin není až tak výrazná, pokud ti to nejede... tj věci jako daal, chilli con carne, prostě kde je dost omáčky... zrovna falafelem bych asi nezačínal, z něj sem poprvé měl rozporuplné pocity i já (ale pak si ho zamiloval) a to luštěnin jím tuny :) stejně tak hummus bych se na první pokusy doma vybodl a spíš někde koupil nějaký dobrý
od: mightning
pro: vrennatic
19.03. 15:29
vyjimecne souhlasim s pitrisem, je fakt ze cizrna je pomerne specificka a na tu chut je potreba si trchou zvyknout. a udelat dobry hummus nebo falafel je celkem kumst, takze lepsi koupit ve vasi oblibene arabaske restauraci
od: blackfox
pro: mightning
19.03. 15:45
falafel je trochu tricky, ale s hummusem nesouhlasím, stačí mít dobrej food processor/blender.. mrdneš tam cizrnu, tahini pastu, oliváč, citronovou šťávu, sůl a máš dobrej základ a můžeš si to doladit podle chuti...česnek, koriandr/petržel, já teďka dávám rád sušený rajčata...už dělám hummus v podstatě jedině doma, o víkendu udělám sklenici co mi vydrží celý týden.. žeru to jako pomazánku na cokoliv
od: PiTRiS
pro: blackfox
19.03. 15:48
já jsem tam asi vždycky dal málo oleje/tahini... protože to udělalo hmotu co bych nejvíce přirovnal k moduritu... :D sice chuťově dobré, ale do pomazánky docela daleko :))
od: angelripper
pro: mightning
19.03. 15:48
jojo, vůbec zahuštěná čočka je sedmej kruh pekla :) jinak pěknej seznam, i když chana masala je podle mě naopak naprosto ideální - jednoduchý, rychlý, nenáročný na suroviny, s velkým prostorem pro chybu a chutná to snad každýmu. dělám dost často, hlavně když jsem línej vařit nějakou alternativu s masem :) jinak obecně používám hodně luštěniny jako přílohu - skvělá je jakákoliv variace na klasickou francouzskou čočku, stačí udělat jednoduchej základ (šalotka, česnek, mrkev, celer, rozmarýn nebo třeba tymián, paprička), přihodit zelenou nebo hnědou čočku a citron a máš univerzální přílohu k rybě, kotletě, panence, kuřeti, atd... no, všechny ty recepty pojí vlastně to, že v podstatě žádnej recept nepotřebuješ a ono se to stejně vždycky povede :)

pitris> s tím chili bacha, v texasu by ti za podobnej výrok během tří vteřin někdo prostřelil koleno :)
od: PiTRiS
pro: angelripper
19.03. 15:57
nemám o tom pochyby, ale bavíme se v domácí režii státu, kterej to nemá jako "národní" symbol :))
od: blackfox
pro: mightning
19.03. 16:03
btw před nějakou doobu jsem koupil kenwood robota a k tomu tohle parádní extension

https://www.kenwoodworld.com/en-int/products/kitchen-machines/chef-and-major-attachments/at320a-mini-chopper--mill

na hummus a podoboný věci naprosto ideální, dostaneš 4 skleničky s víčky, takže když něco umixuješ nemusíš to do ničeho přendávat a špinit další věci, jen našroubuješ víčko, dáš do lednice a můžeš mixovat do další
od: basa
pro: vrennatic
19.03. 16:49
od: vrennatic
pro: mightning
19.03. 18:37
& ripper & fox & pitris > Dekuju vam za tipy a vubec za veskerou snahu me zasvetit do lustenin, prozatim to vypada, ze to vezmu pres cervenou cocku, nikdy jsem ji nevaril a vypada to, ze na polevku, zminovany daal nebo klidne jako prilohu treba k masu nebo rybe by to mohlo byt idealni. Pak bych eventualne vyzkousel neco s fazolemi. Hummus i falafel jsem v minulosti jedl a nevim, jestli byl dobry nebo spatny, kazdopadne mi to nechutnalo :). Tak to odlozim, stejne nemam blender.
Jidelnovska cocka a hrachova kase me samozrejme ovlivnily, leta jsem to nejedl vubec krome obligatni novorocni cockove polevky, ale v domacich variantach mi to zacalo pripadat stravitelnejsi - jakoze kdyz je v cocce hodne korenove zeleniny a cesneku, tak je o to lepsi, a hrachova kase se s hromadou opecene cibulky a uzeninou docela da. Hrachovou polevku dokonce varim celkem rad, ale to jsou vsechno takove ty veci "po cesku", tak jsem chtel posunout nekam dal a myslim, ze jste me nasmerovali dobre :).
od: mightning
pro: vrennatic
19.03. 18:54
jenom drobny detail a mozna me nekdo opravi protoze o tom toho vim pramalo, ale jako prilohu k masu nebo rybe cervenou cocku moc nevidim, spis tu francouzkou zelenou (puy nebo neco v tom stylu)
od: PiTRiS
pro: mightning
19.03. 19:18
já jí občas tedy dělám i jako přílohu k masu a je to dobré... trochu kápnout limetkou a je to výborné
od: basa
pro: vrennatic
19.03. 20:25
Já si občas dělám z červený čočky jednoduchou polívku: Orestuju asi tak 5 minut jednu cibuli s jednou nastrouhanou mrkví a 2 stroužkama nakrájenýho česneku, zaleju tak litrem vody a až to začne vařit přihodím nakrájenou bramboru, po 10 minutách přidám 5 lžic propláchnutý červený čočky a vařím dalších 10 minut. Osolit a opepřit a hotovo.
od: DJK
pro: PiTRiS
20.03. 08:15
Jako příloha k masu mi čočka přijde dost nudná... radsi bych ji do něčeho zamíchal
od: Mleako
pro: vrennatic
20.03. 10:30
Červená čočka je ideální pro tvůj případ i proto, že je s ní nejmíň práce. Nemusí se předem máčet a je uvařená mnohem rychleji než klasická. My si občas vaříme dal (cca něco takovýho) a je to super. Červená čočka, kari, rajčata, cibule, česnek, čili, římskej kmín a zázvor - pokud máš pasírovaný rajčata, tak se ta čočka dá vařit přímo v tom a máš rychlý, jednoduchý a dobrý jídlo, na který stačí jeden hrnec.
od: ATtI
pro: mightning
20.03. 11:01
máš pravdu, červenou čočku bych kvůli tomu jak se chová při vaření jako přílohu nepoužíval, spíš bych ji dával do jídla :). K rybě se dneska hodně dává černá čočka (beluga - haha), dávali jsme ji párkrát do nějakých salátů a vždycky dobrý

vrenn:
zajímavý, přijde mi že ten hummus není vůbec "acquired taste" ale naopak neutrálně dobrá věc pro široké masy. Rozhodně bych neriskoval nějaký supermarketový balení nebo vlastně jakýkoliv hummus z obchodu bych nikdy nejedl. Nevím kolik reštyk v Jesu dělá humus, ale doma to ani nemůže být jednodušší. Cizrna (na hummus nikdy z plechu - podle mě) a 3 další další věci, namixovat a máš hotovo.. kromě toho že jí máš den předem namočenou a pak ji hodinu vaříš :))

a next level jsou klíčky samozřejmě.. ne že bych byl nějakej fanatik do klíčení, ale zmíněný to nebylo a třeba spousta vietnamských receptů si žádá naklíčený minimálně mungo. Luštěniny jsou na klíčení naprosto ideální (snad kromě klasickejch fazolí), obrovský množství vitamínů, minerálů, bílkoviny.. bez větrů na konci :)). Hodně univerzální v použití, jednoduchý a levný na vyzkoušení.
od: Neod
pro: angelripper
22.03. 06:12
kure skvělé, delal jsem vcera. brambory prijdou taky na řadu.
od: angelripper
pro: Neod
22.03. 08:31
thumbs up! :) já už ho jinak nedělám, kromě toho, že je to zaručenej způsob, jak ho mít rovnoměrně propečený, tak je to hlavně hrozně jednoduchý... všechno to očišťování vcelku, vázání, solení zevnitř a vycpávání citrónama byl strašnej vopruz s náhodným výsledkem. ty brambory se hodí skvěle právě třeba k tomu kuřeti, ale obstojí i samostatně... dělal jsem je už několikrát pro návštěvu a říkal si, jak mi zbyde část na druhej den do práce. nikdy nezbylo :'(

od: PiTRiS
pro: all
21.03. 14:48
nějaká idea, kde v praze koupit nezralou (ještě zelenou) papayu?
od: Scott
pro: PiTRiS
21.03. 14:56
sapa
od: sairon
pro: PiTRiS
21.03. 15:10
sapa nebo thai's asian food store na francouzský. ale počítej s tím, že je nekřesťansky drahá, tak 150-200 za kus... pokud někde objevíš levnější, dej vědět ;)
od: PiTRiS
pro: sairon
21.03. 15:36
hmmpf, nic moc, jsem čekal tak do 100 :/

každopádně dík :)

od: fanatic
pro: all
19.03. 08:43
Kde se v Praze daji koupit dobre bagely?
od: noximo
pro: fanatic
19.03. 08:48
Bistro Leon na Florenci
od: fanatic
pro: noximo
19.03. 08:50
super, diky
od: PiTRiS
pro: noximo
19.03. 09:03
jsem zklamán, upřímně jsem čekal, že to bude doporučení na nějakou nádražku :))

od: Gandalf
pro: all
04.03. 16:45
Byl někdo někdy tady? http://www.chillipoint.cz

Celkem bych zašel někam na dobrý chilli con carne a nevim kam. Nejsem zase úplnej fanoušek sebetrýznění a podpalování se, tak nevim, jestli to nebude moc velký peklo :)
od: PiTRiS
pro: Gandalf
05.03. 03:40
Ne, všiml jsem si toho u nějaké "svíčková Carolina reaper challenge" Co promovali na fb a řekl si, že litr za porci kterou možná ani nepůjde sníst nedám :D
od: panta
pro: Gandalf
05.03. 06:53
No chilli con carne nemaj ani v nabídce, co tak koukam. Nicméně pakliže nejseš chilli head, tak budeš mít hodně co dělat tam vybrat něco, co bude pro tebe poživatelný. Většina toho má v sobě docela pálivý kousky. Reaper, nagy, scorpiony...to nejsou uplně papričky pro běžný lidi imho a většina toho, co tam je v menu bude imho pro člověka, kterej nemá vypálenou hubu, spíš challenge, než že by si pochutnal :)
od: panta
pro: Gandalf
05.03. 06:56
Jinak teda já jsem tam nakupoval v tom jejich obchodě kolem vánoc loni. Koupil jsem scorpion bestii (mash papričkovej) a nějaký semínka a je fakt, že ta omáčka je fakt libová a hodně dobrá chuťově a celkově ten obchod byl příjemnej :)
od: pete
pro: Gandalf
07.03. 17:37
Doporučuju tma zajít na denní menu na zkoušku a pak uvidíš. Jinak na CCC se ti zeptám a dám vědět, no.
od: Gandalf
pro: pete
07.03. 19:17
dík :)
od: pete
pro: Gandalf
11.03. 18:15
Poptal jsem se známých kolem čili. Občas ho v ChP mají a prý je tam fakt dobrý. Tak počkám, až odepíše někdo další. Ale jinak mám kontakt na borce, co přímo vaří "chilli" jídla a můžu předat, dělá i vlastní omáčky apod.
od: Gandalf
pro: pete
11.03. 18:46
Ne, to je v poho, já jen chtěl zajít na chilli con carne do restaurace :) Ale díky

od: Martianno
pro: all
13.02. 00:20
Tak letošní Grand Restaurant Festival sněden

Restaurace U Malířů v centru Prahy:

Lokalita: 1
Prostředí: 1,5
Obsluha: 2
Jídlo: 2

Resume: Lanýže jsem vyzkoušel ve všech čtyřech chodech a stačí.

Co vy byli jste někdy někde v rámci GRF?
od: renus
pro: Martianno
13.02. 08:34
znepokojuje mě tvoje úprava žehličky
od: Martianno
pro: renus
13.02. 08:55
Ve vašich očích vypadala takhle vždy, vzdal jsem boj s místním ignorantstvim..
od: zila
pro: renus
13.02. 08:59
To jo, no.

Martianno>Koukej si to vrátit zpátky jak to bylo.
od: DJK
pro: Martianno
13.02. 09:30
co to je za blbou raketu?
od: woyta
pro: renus
13.02. 09:54
ono se neco zmenilo?
od: Leefo
pro: Martianno
13.02. 10:34
mište raketa 🚀
od: PiTRiS
pro: woyta
13.02. 10:39
je to víc pixlovaté mám ten pocit...
od: Gandalf
pro: Martianno
13.02. 10:47
pěkná ryba
od: dew
pro: Gandalf
13.02. 11:16
olihen
od: Black.Tulip
pro: Martianno
13.02. 15:43
Ten buben vypadá teď nějak divně
od: Martianno
pro: Black.Tulip
13.02. 19:41
mám dojem, ze nad příčinou téhle sebevraždy si budou příbuzní dlouho lámat hlavu
od: James
pro: Martianno
14.02. 06:57
Ty jo, to je nejaky umelecky vyobrazeni ty ryby co si mel predtim na profilovce?
od: Guzo
pro: James
14.02. 07:50
mne to teda ted prijde jako modrej tampon
od: panta
pro: Guzo
14.02. 13:51
lol :D

od: Gandalf
pro: all
11.02. 11:14
Existuje něco jako "dobrý running sushi"? Vždy jsem to považoval za trashy a měl to jednou v životě na rande asi tak v 17. Názory/doporučení? :)
od: mcgregor
pro: Gandalf
11.02. 12:24
Baifu na Vinohradech
od: Martianno
pro: mcgregor
12.02. 08:17
+1
od: Leefo
pro: mcgregor
12.02. 11:49
to je spis takovy pozivatelny, zadny zazrak.

Gandalf> uprimne jsem jeste na zadny nenarazil :) trashy oproti kvalite to bude uz asi jen z principu
od: PiTRiS
pro: Gandalf
12.02. 12:05
fakt dobrý bývalo na IP, VJ kitchen... jenže tak půl roku zpět to zavřeli a teď je místo toho nějaké yosoki nebo jak se to jmenuje, running tam jede pořád, není to špatné, ale spíš takové lepší baifu mno...

od: Black.Tulip
pro: all
07.02. 12:28
Pražáci, nemáte tipy na obědy v širším okolí Strossmayerova náměstí? Včetně vege varianty...
od: DJK
pro: Black.Tulip
07.02. 13:03
miladou horakovou se vydej na letnou a narazis na spoustu mist...
od: renus
pro: Black.Tulip
07.02. 13:10
Když cestou nahoru zahnes doleva, dojdeš Na Kovárnu, s jídlem nevím, ale pivo je tam skvělé.
od: Black.Tulip
pro: DJK
07.02. 13:10
Kritérium je nedat za oběd 150 :-)
od: myny
pro: Black.Tulip
07.02. 13:20
Tak to už je v Praze skoro nemožný, ne?
od: Scott
pro: Black.Tulip
07.02. 13:20
Mr. HotDog
od: Black.Tulip
pro: myny
07.02. 13:47
Lidová jídelna Těšnov, bejby :-)
od: PiTRiS
pro: Black.Tulip
07.02. 14:07
stejkárna (steaky), hillbilyl (burgery)

ceny nevím :D
od: PiTRiS
pro: Black.Tulip
07.02. 14:07
přes řeku už to není širší okolí :D
od: Black.Tulip
pro: PiTRiS
07.02. 14:14
Se ptal na prahu :-)
od: biges
pro: Black.Tulip
07.02. 14:25
V Holešovické sedmě vařej dobře. http://www.holesovickasedma.cz/
Na Bar Cobra mam dobry reference, ale nikdy jsem tam nebyl (mam to daleko.. cca 25 metru): http://www.barcobra.cz/cs/

Jinak tam je hromada kebabaren a burrito loco :D
od: DJK
pro: Black.Tulip
07.02. 15:01
socky...
od: dew
pro: Black.Tulip
07.02. 16:11
Tak tahni na ten tesnov ne?
od: Black.Tulip
pro: dew
07.02. 16:41
To nestíhám do půlhodky neasi
od: Gandalf
pro: Black.Tulip
07.02. 17:12
bistro lanka, neasi
od: $tr@nger
pro: Black.Tulip
07.02. 17:36
Dej si Manu.
od: James
pro: Black.Tulip
07.02. 17:56
Jed tramvaji na nadrati holesovice, je tam mekac a hsou zrovna kuponky
od: dew
pro: Black.Tulip
07.02. 17:57
Tak vlez do nejblizsi cinske restaurace. Nebo japonske a rekni, ze tobe nevadi dojidat zasoby argentinskych stejku.
od: Leefo
pro: Black.Tulip
07.02. 18:32
Var si doma do krabiček, drž gršle.
od: Black.Tulip
pro: Leefo
07.02. 20:53
jsem snad kulturista, abych si vařil do krabiček :)
od: James
pro: Black.Tulip
07.02. 22:46
Hele nebo kratkodoby reseni - ne ubereats kdyz das kod leden19 tak mas do 17. Unora slevu kilo na dovoz
od: Black.Tulip
pro: James
07.02. 23:20
+ ostatní věcní soudruzi: super, dík moc :)

od: ludvikuvfanda
pro: all
06.02. 12:24
Žerte hovna !!! místní pražští snobi musí mít po náladě.

Polské maso nabízely podniky v Praze jako argentinské, steak za tisícovku

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/test-a-spotrebitel/maso-polsko-hovezi-zavadne-jatka.A190206_102033_test_rts
od: DJK
pro: ludvikuvfanda
06.02. 12:34
pisou ze to byly nejaky asijsky restaurace... u tech co chodim ja bych teda spis cekal vic psi maso nez luxus z polska
od: dew
pro: DJK
06.02. 12:57
no ale pisou prave, ze jde o vyssi tridu, ne cinskej lowcostovej zaklad s kachnama z holubu a kocicim veprovym. coz je jeste lepsi, protoze tam se z tech mladych argentynskych bejcku urcite delaji rare stejky, nam nam nam stavicka. :D
od: nuclear74
pro: dew
06.02. 13:34
zajimalo by me, jesi to v tech restauracich nekdo poznal.)
od: dew
pro: nuclear74
06.02. 13:45
Toman nenapraskal ty restaurace, ale az leaknou, tak si urcite spousta gurmanu zpetne vzpomene. :)
od: PiTRiS
pro: ludvikuvfanda
06.02. 13:50
tak čím se liší argentinská proti české? hlavně tím, že je pěkně vyzrálá po té cestě... mno a nezlob se na mě, ta polská kráva vyzrála určitě taky pěkně... už pár dní před porážkou s tím začala... :D
od: DJK
pro: PiTRiS
06.02. 14:08
no... tos teda vyplodil dobrou picovinu
od: Leefo
pro: dew
06.02. 14:27
Mluví se o Kobe. Tam chodí jen podnikatelský baroko, takže vlastně zákazník dostává co chce. Pozlacené hovno 😀
od: sairon
pro: Leefo
06.02. 15:24
mluví se i o jiných podnicích: https://www.facebook.com/martin.maly/posts/10156425545262496

jdu si pro popcorn :)
od: PiTRiS
pro: sairon
06.02. 15:32
jojo, zahlédl jsem v komentech pod seznam zprávami :D :D jsou prostě takové náhody, co nevysvětlíš :))
od: mightning
pro: sairon
06.02. 15:44
to je super ovsem :)
od: dew
pro: sairon
06.02. 15:48
chce to registraci, tipnete mi tu debatu nekdo :)
od: PiTRiS
pro: dew
06.02. 16:00
od: dew
pro: PiTRiS
06.02. 16:09
najsss :D
od: Leefo
pro: PiTRiS
06.02. 16:33
aaaa dalsi ze serie Okamurovejch smelin
od: PiTRiS
pro: Leefo
06.02. 17:54
od: Scott
pro: PiTRiS
06.02. 20:20
tvl :D
od: ludvikuvfanda
pro: PiTRiS
07.02. 01:15
Doufám,že všechno to shnilý hovězí sežral snob Rozparovač andělů a teď sere na záchodě jak panta v posteli.
od: sairon
pro: ludvikuvfanda
07.02. 08:01
k Tomiovi pražští snobi nechodí, tam jezdí na zážitkový večeře možná tak náckové ze Sudet, když jim maminka dá větší kapesný.
od: dew
pro: sairon
07.02. 08:10
tyve tam na Terronske jsou dve japonske restaurace vedle sebe, v te neokamurovske musi mit fakt radost z pozornosti.
od: PiTRiS
pro: dew
07.02. 10:06
od: ludvikuvfanda
pro: PiTRiS
07.02. 10:23
To je jinak, ty restaurace s polským hovězím,co ho vydávali za argentinské, říct Toman prý nemůže, protože prý to neohrožuje zdraví obyvatelstva, tak jako obětního beránka řekl jen restauraci u Moťáka, kde hygiena našla neoznačené maso. Toman je prostě hloupý tlustý kokot.

od: fanatic
pro: all
05.02. 07:34
Fok! Tak nam asi nefunguje nadobi na indukci.

teda zkouseli jsme jenom jeden hrnec, kterej je mensi, nez ten kruh, kterej to tam posila a nechtelo se to vubec zapnout.

Nadobi ma indukci umet, ale asi je to takovy s tema puntikama ze spodu a pry to dela bordel :/
od: Mleako
pro: fanatic
05.02. 09:14
Tak kup "redukci nebo nový hrnce.
od: Oneiros
pro: Mleako
05.02. 14:18
tyve slusna palka. to bych se na to vysral a koupil novy hrnce
od: mightning
pro: Oneiros
05.02. 15:23
nebo plynovej sporak
od: Gandalf
pro: mightning
05.02. 15:42
já bych se rovnou přestěhoval
od: mightning
pro: Gandalf
05.02. 16:35
vpravde nenapada me vetsi machrovina nez zjistit, ze ti nefungujou hrnce na indukci, rict neco hrozne cool ve stylu 'fuck this shit', opustit celej svuj dosavadni zivot a jit bydlet kamsi do divociny.
od: Oneiros
pro: mightning
05.02. 19:04
Nebo prejit na raw
od: fanatic
pro: mightning
06.02. 07:30
dokazu si predstavit, ze je to tou posledni kapkou
Oblíbené jídlo, lahůdky, pokec pro gurmány atp.
Vytvořeno26. prosince 2015 22:43
AutorBroER
Moderátor2/D