místnost: Oblíbené jídlo, lahůdky, pokec pro gurmány atp.

od: Leefo
pro: all
07.12. 15:29
Burger bar Lafa ve Václavské (kousek z Karlova náměstí) můžu vřele doporučit. Číšník evidentně majitel. Burger skvělý, hranolky perfektní, domácí pivko taky příjemně překvapilo.
od: angelripper
pro: Leefo
07.12. 21:46
to bych sám neobjevil, dík za tip!
od: Gandalf
pro: Leefo
07.12. 22:29
taky dík

od: mightning
pro: all
04.12. 11:52
mno, konecne me zacal srat teflon (posledni dve teflonove panve uz jdou pomalu do hajzlu a dalsi kupovat nechci), posledni dobou delam vsechno na cast iron panvi, ale pry neni dobre v tom delat kysele veci (rajcatove omacky a tak podobne).. co byste doporucili za matros na druhou panev? nerez? maso nedelame vubec, takze spis na ty veci typu rajcata, na ktere se nehodi litina? klidne hodte i tipy, neco tak 26-28cm, poradne silne dno at se to nezkrouti a radsi vyssi
od: Neod
pro: mightning
04.12. 12:58
z makra hlinikova panev tarrington. varim na ni doma, je skvela a nestoji moc.
od: zila
pro: mightning
04.12. 13:26
Kamenina ftw.
od: angelripper
pro: mightning
07.12. 21:50
mno, litina je na rajčata ok, obecně se říká, že kyselý suroviny z ní můžou převzít kovovou příchuť, ale to se mi nikdy nestalo - větší problém je, že ti můžou narušit nepřilnavou vrstvu na pánvi, ale pokud je dobře zajetá, nebál bych se toho. asi bych v ní teda nedělal pět hodin rajčatovou omáčku, žejo :) obecně nemám rád hliník ani kameninu, ale na podobný účely jsem nedávno koupil smaltovanej litinovej hrnec (doporučil mi ho tady fanatic) a jsem nadmíru spokojenej - právě mi na plotně už pár hodin bublá boloňská omáčka. je maximálně univerzální, dělám v něm v podstatě všechno. jestli chceš spíš pánev, mrknul bych po železný - má podobný vlastnosti jako litina.
od: angelripper
pro: mightning
07.12. 21:53
a nerez je fajn, ale všechno se ti bude okamžitě připalovat... jako náhrada teflonu to vůbec nefunguje :)

od: woyta
pro: all
05.12. 19:24
https://www.youtube.com/watch?v=ZpfaCiBtmOc

wtf co je tohle cooking channel :D
od: panta
pro: woyta
06.12. 02:02
To je epic as fuck :D <3 dík
od: panta
pro: woyta
06.12. 02:03
https://www.youtube.com/watch?v=_DffS-i6Ksw

První segment mě poslal smíchy regulérně pod stůl :D Boží :D teď neusnu :D :D pičiiiiii
od: panta
pro: woyta
06.12. 02:05
Breakdown baton :D wtf :D
od: panta
pro: woyta
06.12. 02:06
rekt scepter :D comeoooon
od: fanatic
pro: panta
06.12. 07:38
to znam, nejlepsi jsou ty songy na konec.

btw blueberry scones podle nej jsou top
od: zila
pro: woyta
06.12. 09:29
Heh...tak to je boží ovšem:)
od: Leefo
pro: woyta
06.12. 12:20
:DDDDDDDDDDDDD
od: dew
pro: woyta
06.12. 12:29
rozinky pobavily nejvic :DD
od: Leefo
pro: woyta
06.12. 12:31
zdaleka nejlepsi - modified ramen, episode 80, umiram
od: Oneiros
pro: woyta
06.12. 12:43
To je pecka channel :D
https://youtu.be/iqhJvadqtAc
od: vrennatic
pro: Leefo
06.12. 12:43
Modified ramen je bozi, co vsechno narval do sesti minut, se mi ani nechtelo verit :).
od: Mleako
pro: woyta
06.12. 12:52
Tak dík no, chtěl jsem po obědě sepsat pár stránek dizertačky a místo toho koukám na vaření:)
od: Leefo
pro: vrennatic
06.12. 14:18
e67 - Naturopathic Quesadillas :D
od: Leefo
pro: panta
06.12. 14:20
to je btw epizoda predevsim pro tebe :D
od: Mleako
pro: Leefo
06.12. 14:27
Já to vzal od jedničky a Grilled Cheese je taky super. Recept o hovně, ale instruktáž skvělá :))

https://www.youtube.com/watch?v=HuC5JgIW-9U&list=PLE4Xo75gvAuHBMiSLwy8fEujUN4mbx409&index=4
od: PiTRiS
pro: vrennatic
06.12. 14:52
nevím proč, ale mám chuť si dát nudle po včerejším chlastání :D
od: LukKe
pro: Leefo
06.12. 14:58
tvl.. howtobasic cooking :)) ta quesadilla je husta
od: blackfox
pro: woyta
06.12. 15:12
heh, tenhle channel už se musel několikrát objevit, moc nechápu to překvapení tady :))
od: woyta
pro: panta
06.12. 20:59
od: LukKe
pro: woyta
06.12. 22:03
omfg :D to je genius
od: angelripper
pro: blackfox
07.12. 21:45
asi tak, no... to je regular car reviews foodie scény :)

od: Mission_Failed
pro: all
06.12. 07:16
od: noximo
pro: Mission_Failed
06.12. 12:22
Nemají ve Francii nějakou delikatesu, kde zavřou nějakého ptáčka do klece, zalejou zaživa dehtem nebo něčím a pak vyjídají jak vajíčko?
od: ATtI
pro: noximo
06.12. 12:23
Myslim se slavikem a konakem nebo necim podobnym to delaji, ale googlovat se mi to nechce :))
od: noximo
pro: ATtI
06.12. 12:32
https://www.idnes.cz/xman/styl/ortolans-a-la-provencale-strnad-utopeny-v-konaku.A160319_143930_xman-styl_fro

jj, tak to jsem si s něčím popletl dohromady, mám pocit, že jsem četl o nějakém jídle co se zaleje něčím horkým, co pak ztuhne a ty to vyjídáš.
od: Mleako
pro: Mission_Failed
06.12. 13:25
Švagrová jednou pekla buchtu, když jim v baráku lepili izolace na podlahy. A přestože se větralo a do kuchyně bylo zavřeno, ta buchta i tak byla hnusná a chutnala jako térpapír. Si nedokážu představit, jakej hnus to musí být když to strčí do toho asfaltu přímo :))

od: Mission_Failed
pro: all
02.12. 19:49
Právě jsem se zlikvidoval kýblem rybičkové pomazánky s chlebem a hořkým černým čajem na zapití. Můžu usnout einz zwei!
od: dew
pro: Mission_Failed
02.12. 20:38
ja z tech tvych jidlovych orgii tezce nemuzu.. vzdycky si vzpomenu, jak jsem se v tech zradlech vrtal ve skolni jidelne, a ty si chrochtas :))
od: Scott
pro: Mission_Failed
02.12. 21:12
Muzes usnout? Nebojis se ze se uz neprobudis? Me by to treba zabilo
od: LukKe
pro: dew
02.12. 22:14
jo, to jsou dycky zradla jak z nejakyho trampskyho casaku z 90 :))
od: vrennatic
pro: LukKe
02.12. 22:35
Vzdyt rybickova pomazanka je klasika. Jestli vase matky nedelaly rybickovou pomazanku, tak uz si o ne neopru ani kolo.
od: biges
pro: LukKe
03.12. 09:04
Tramp je tvoje matka, rybivkova pomazanka je super
od: Mleako
pro: Mission_Failed
03.12. 09:17
Když mi bylo třináct, tak to byla taky moje oblíbená kombinace k večeři, ale dneska už bych si na tom moc nepochrochtal:)
od: angelripper
pro: Mleako
03.12. 09:57
o víkendu jsem dělal rybí pomazánku z osmi konzerv sardinek, ty heretiku :)
od: Nightmare
pro: dew
03.12. 10:47
presne,rybi pomazanku sem nemel 25 let a stejne si umim dokonale predstavit tu pachut :/
od: Oneiros
pro: Nightmare
03.12. 12:06
Tak jako třeba to co nás nutili žrát ve škol bylo k zbliti, ale když si ji člověk udělá doma poctivou, tak je to fajn
od: fanatic
pro: Oneiros
03.12. 14:03
nejhorsi, ale absolutne nejhorsi byla drozdova
od: Nightmare
pro: Oneiros
03.12. 14:39
Stejné sem to měl s brokolicí.
Máma ji uvařila a hodila na talíř,ve škole ji hodili do té kádě,uvařili a hodili na talíř.
Navlhlá,vláčná,bez chuti.
Pak si člověk v dospělosti s odporem zkusí udělat třeba tuhle a zjistí že chutově je to prakticky květák verze 2.0 :)
od: Mleako
pro: angelripper
03.12. 15:00
Tak já myslel vyloženě tu kombinaci s čajem. Proti rybičkový pomazánce nic nemám a dám si ji rád, když vím, že následujících 12 hodin nemusím s nikým mluvit.
od: zila
pro: Nightmare
03.12. 15:43
Pachuť? Co jste to měli za pomazánku? Rybičková pomazánka a čerstvý chleba/rohlík je bašta.
od: Mission_Failed
pro: dew
03.12. 16:04
Přiznávám, že jsem prase co všechno spase. Nicméně školní jídelna je dost zavádějící podnik, helej. I svíčková na smetaně může být hnus, když je špatně připravená, viď. A LukKe to celkem vystihl. Tyhle věci, jako rybičková pomazánka, boršč atd. jsou mé "pohádky mládí". Jako malý skaut jsem na to zvyklý. A když si to vyladíš, tak je to super. Případně je to jako koprovka / lečo - buď to miluješ, nebo nenávidíš. Není nic mezi.)) Já třeba do držky nestrčím ovocné knedlíky, nebo buchtičky se šodó. A jsou lidi, kteří si na tom frčí.
od: Mission_Failed
pro: dew
03.12. 16:34
btw: zkus to brát jako vyvážení příspěvků o hovězím, kdy má mladý argentický býček delší rodokmen, než moje rodina a podobně.))


Samozřejmě myšleno bez urážky vůči lidem, kteří (včetně mě) si například dopřejí pořádné maso. Jen už je to v téhle místnosti jak nošení dříví do lesa, tak na to jdu od lesa.
od: Leefo
pro: Nightmare
03.12. 17:22
tyvole, ale ta mama i ta jidelna ti tu brokolici davaly s myslenkou zdrave vyzivy (i za cenu toho, ze je to hnusny). Tahle SERIOZNI brokolice je presny opak :) Ale jinak ano, z brokolice se da udelat spousta chutovek i pri zachovani tech pozitivnich vlastnosti.
od: dew
pro: Mission_Failed
03.12. 20:02
no vidis, ja leco klidne zcasu na cas snim, ale nijak to proste nevyhledavam. :)) me ty tvoje reporty bavi, i kdyz to jidlo moc neocenuju. deckaaaaa, dneska jsem si udelal KOPROVKU a CEVABCICI s KALUZI PLNOTUCNE, nam nam nam nam!!! :))
od: iassai
pro: fanatic
03.12. 20:26
drozdova ahahha, to smrdelo ... chce se mi blit jeste ted.. bezkonkurencni

ikdyz uprimne, asi pred 10 lety mi ji pripravila doma teta a celkem jsem ji mohl myslim :) kdyz se dobre udela..
od: iassai
pro: dew
03.12. 20:29
nebo hrachovou kasi s tim plivancem uprostred, ve kterym plaval kus cibule :))
od: Grahf
pro: dew
03.12. 20:32
grenadir a halušky s karičkou
od: Azeroth
pro: Leefo
03.12. 21:38
Tak ona i uplne obycejna brokolice se soli chutna docela dobre, kdyz to jak kokot nerozvaris a pripravujes treba blanchingem.
od: Leefo
pro: Azeroth
03.12. 22:40
Souhlas, no.

od: Machi
pro: all
01.12. 11:44
Tip na sushi v Praze? (na ceně nezáleží)
od: Gandalf
pro: Machi
01.12. 15:23
hanabi, yamato
od: mojžo
pro: Machi
01.12. 15:44
Ja chodím do Sushi Upgrade.

Zakaždým si pochutnám velmi veľmi
od: Machi
pro: Gandalf
01.12. 17:25
+mojžo

Díky za tipy, vypadá, že to vyhraje Hanabi. Jinak mě potěšilo, že Mojžo chodí na sushi do budovy Autoklubu ČR. :)
od: mojžo
pro: Machi
01.12. 19:01
Je to tak. Aj Rotary Club tam má kanceláriu
od: kyla
pro: Machi
01.12. 19:26
Yoshihashi Sushi, Rámová ulice
od: Leefo
pro: Machi
02.12. 13:01
Já mám zkušenosti s Yamato z toho, co tu padlo a mohu se pod to podepsat, byl jsem 2x a vždy nadmíru spokojený.

od: Gandalf
pro: all
26.11. 08:48
od: angelripper
pro: Gandalf
26.11. 10:04
yay, to jsem nevěděl!

od: Leefo
pro: all
18.11. 18:23
Tak jsem si dal Beyond Meat burger v Craftu a musim rict, ze prijemne prekvapeni. Neni to vyslovene 100% hovezi, ale maso to rozhodne pripomina a chut to ma zajimavou. Zkusim jeste Impossibla v Burger Kingu, ten udajne nema byt tak zajimavy, ale zase o to vic bliz hovezimu :)
od: Oneiros
pro: Leefo
18.11. 22:26
No a z čeho to je udělaný Teda?
od: LukKe
pro: Leefo
18.11. 23:23
v jakym craftu?
od: Mleako
pro: Oneiros
19.11. 09:55
V hospodě, kde si to dával kolega nám tvrdili, že základ je hrachovej protein, ale čím je to dobarvený a dochucený nevím. Ale imho v tom musí bejt narvanejch tolik aditiv, že radši zůstanu u toho hovězího. Už z principu nemůže rostlinej protein chutnat jako hovězí, aniž bys do toho nasypal nějakej glutamát, kvasničnej hydrolyzát nebo guanosin/inosin-monofosfát apod.
od: Leefo
pro: Oneiros
19.11. 11:03
Viz mleako, je to processed sračka, rozhodně by bylo mylný od toho očekávat, že je to něco zdravého. Ale chuťově je to supr.

Lukke> ten na miraku. Jsem ani nevěděl, že je další :)
od: zila
pro: Leefo
19.11. 11:09
Tak kde jinde schovat náhražku masa, než do burgeru, že. Tam se ztratí ledacos. Ale místo steaku by sis to asi nedal.
od: LukKe
pro: Leefo
19.11. 11:16
jo tam pod divadlem? tam sem snad nikdy nejedl ani
od: Leefo
pro: zila
19.11. 11:24
Ochutnaval jsem to maso samozřejmě i mimo burger jako samotný :) steak je ofc něco úplně jiného než mletý hovězí, o tom se snad nebudeme bavit.
od: zila
pro: Leefo
19.11. 11:42
Mleté hovězí je pořád hovězí a ne hmota z trikatelovy fabriky.
od: Leefo
pro: zila
19.11. 11:47
Moje pointa je, že se nikdo nesnaží napodobit Kobe beef, ale mletý maso na burger. Nevím, co víc ti mám povědět.
od: nithril
pro: Leefo
19.11. 12:44
Staci slibit, ze uz to nebudes zrat. Zilovi se to nelibi.
od: zila
pro: nithril
19.11. 13:44
Ať si žere co chce. Ale když už tomu dělá reklamu, tak mu k tomu řeknu svoje.
od: Leefo
pro: zila
19.11. 14:08
rekls mi, ze bych si nahrazku mletyho masa nedal misto steaku. Ja s tim souhlasim. Diky.
od: Gandalf
pro: LukKe
19.11. 14:40
neni to nic moc, v okolí míráku máš několik lepších :)
od: Leefo
pro: Gandalf
19.11. 14:45
jo to urco, jen tady jsem vedel, ze ten Beyond maji, proto jsem sel na jistotu tam, chtel jsem ochutnat. Ale vyslovene spatny misto to taky neni.
od: PiTRiS
pro: Leefo
19.11. 15:38
mě v tomhle dostává, jak prostě vegani "ne ne maso" a pak půlku věcí je dělaná, aby se jako maso jmenovala a ideálně i chutnala... se mi líbil ten díl Ano šéfe, jak šel pohlreich do Plevelu a přesně za tohle je tam zmrdal...

jinak proti vegeburgerům nic, měl jsem právě v plevelu nějakou s "čočkovou plackou" místo masa a bylo to výborné, na nic si to nehrálo, bylo to syté, prostě super :)
od: Nightmare
pro: PiTRiS
19.11. 15:41
nevymyslel bych pro kazdou pitomost novy nazev.
ma to chutnat jako maso,vypada to jako maso,dava se to mezi dve housky,at se to klidne jmenuje vegeburger.
od: Gandalf
pro: Leefo
19.11. 16:31
Jo, určitě souhlas.
od: James
pro: Leefo
19.11. 17:00
Jeste ochutnej veganskej burger v Burrito Loco a dej pak vědět co je nejlepší.
od: Leefo
pro: James
19.11. 17:30
hm, v rychlosti jsem zjistil, ze pouzivaji nejaky Linda McCartney's vegepatty a recenze jsou vsechny typu 'neni to tak dobry jako beyond, ale zase je to levny' :) to v klidu vynecham, ale ten impossible zkusim, je vsude vychvalovany.
od: basa
pro: Leefo
19.11. 18:03
Jsem hledal toho Impossibla u nás v Burger Kingu a už si říkal, že je to asi nějaká pražská specialita a teď koukám, že se to jmenuje Rebel Whopper ;)
od: nithril
pro: PiTRiS
19.11. 18:30
Hele ja jsem sice taky zastance toho, ze jsou lepsi vege/vegan jidla, ktera si na nic nehraji a chutnaji skvele, jako treba portobello burger, na druhou stranu ale chapu, ze spousta lidi neji maso z etickych duvodu, coz ale neznamena, ze to nemeli radi, proto budou vzdycky existovat tyhle napodobeniny.
od: Leefo
pro: basa
19.11. 18:39
Jo, jasný :)) mne tu jde spíš o to maso, jestli to je jen I'm vegan výstřelek, nebo to má reálnou šanci nahradit aspoň z části maso. Takže to jak se jmenuje pak ten burger v kde jakej fastfoodu neřeším :) a BM mě překvapil, ikdyz jsem masita konzerva ala zila :)
od: PiTRiS
pro: nithril
19.11. 18:46
to pojmenovávání mi vadí asi víc - prostě proč tomu budu říkat "beyond meat burger", "saitanová kachna", "tempehová svíčková", "sojové vuřty" (reálné příklady z jídeláku) když to s tím nemá naprosto vůbec nic společného? chuť, ok... ale upřímně jsem ještě neměl takovou vege náhražku co by měla s masem cokoliv společného... nejvíc čím to připomínalo maso byla obdobná směs (grilovacího) koření, co se používá na maso a která naprosto překryje (ne)chuť toho vege základu. S masem to samotné nemá prostě nic společného...
od: nithril
pro: PiTRiS
19.11. 19:46
Hele mozna proto, ze kdyz to pojmenuji 'tempeh s omackou ze smetany a rozmixovane korenove zeleniny', tak ne kazdy pochopi, o co se jedna :) pod pojmem svickova kazdy vi, co si predstavit, at uz je to delane s masem, nebo bez. Taky si dokazu predstavit lepsi nedelni obed, ale nechapu, proc by melo nekoho obtezovat, ze si vegani delaji fejkova jidla masozroutu, nebo ze je jeste nedejboze pojmenuji podle origonalu :)
od: iassai
pro: PiTRiS
19.11. 21:19
tak tenhle burger se snazi lidem co maso ji umoznit ho vynechavat nebo najit zpusob jak byt setrnejsi k prirode...

to neni jidlo primarne pro vegany. to je na tom dulezity.

obecne ty reznictvi pro vegany (v Berline je jedno napr.) imo jsou zamereny na sirokou populaci, ktera vegan primarne byt nechce, ale uplne ignorantni taky neni.

ne ze by nejakej vegan byl proti zabijeni zviratek, ale chtel by aby se jeho jidlo nazyvalo krvavej steak atp :)))
od: iassai
pro: PiTRiS
19.11. 21:21
jinak vtipny je tohle

https://i.imgur.com/bChgcHs.jpg
od: tsu
pro: iassai
19.11. 21:40
v čem jsou ty processed sračky šetrné k přírodě?
od: iassai
pro: tsu
19.11. 22:45
no spotrebuje 98 procent min vody, 98 procent min zeme atp.. proste burger nemuzou zrat vsichni na svete kazdy den atp.

nejsem odbornik a ta otazka je ofc komplikovana, protoze co by kdyby.. ja jen pridal do diskuse, konkretne u tohohohle fake masa se to docela uvadi, ze neni primarne pro vegetariány nebo vegany...
od: James
pro: Leefo
19.11. 23:05
taky se chystam ochutnat abych vědět jaký to je, tak uvidim :) Spíš asi ten BK

a zase se potvrdilo jak je south park aktualni

https://www.youtube.com/watch?v=V4-ul5iMYm4
od: panta
pro: iassai
20.11. 17:08
Ale ty procenta sis vycucal z prstu, ne? :) Když se podíváš na to složení, tak jenom logistika převážení jednotlivejch surovin na výrobu toho vegeburgeru ti vygeneruje takovou karbonovou stopu, že bys musel sežrat stádo krav, aby si se tomu přiblížil + takový to vnímání, že když žeru pšenici, tak nezabíjím zvířata je taky nesmysl ofc.

už jenom svojí pouhou existencí prostě zabíjíš zvířátka a nemusíš k tomu nutně žrát kilo masa denně. Deal with it.

Na druhou stranu, že by nemusel/neměl člověk žrát půlkilovej burger obden, je samozřejmě pravda, na tom se shodneme :)
od: panta
pro: panta
20.11. 17:08
*pro dementy: To přirovnání se stádem krav je samozřejmě nadsázka.*
od: Gandalf
pro: Leefo
20.11. 17:18
oprava: včera jsem byl v craftu a bylo to fakt dobrý :D
od: noximo
pro: panta
20.11. 17:52
Tak ony ty krávy ti na talíř taky samy nenapochodují, ale i kdyby, tak stejně nebudou ani zdaleka ekologičtější.

Kráva taky musí vyrůst a musíš ji krmit - krávy se porážejí když jim je 18-36 měsíců, to máš při té nižší hranici 550 dnů kdy jim musíš dovážet jídlo a vodu. Nevím, jak často podobné chovy dováží krmení, ale tak hrubým odhadem bych řekl, že to bude častěji než a rozhodně v mnohem větším objemu, než kolik ti spotřebuje jeden burger. Nemluvě o tom, že výroba burgeru bude asi minimálně ztrátová (z hlediska energie), zatímco na jednu krávu (resp. na užitné maso) spotřebuješ nějakých 8 tun potravy a 55 000 hektolitrů vody.
od: dew
pro: panta
20.11. 18:06
ehm, ty procenta jsou asi dost prestrelene, ale bioburgr rozhodne nema ani zdaleka takovou uhlikovou stopu jako hovezi. to zase ty tady dunkujes, aniz by ses taky obtezoval zjistit cisla byt jen nastrelem. vsechno, co je v tom bioburgru, totiz predtim par let zere krava. fakt nejde jen o finalni prepravu ingredienci, heh.
od: dew
pro: panta
20.11. 18:11
jo a s tou vodou o tech 98% vlastne ani nepochybuju, pestovat kravy je snad nejnarocnejsi zemedelske odvetvi na spotrebu vody. teda jestli nekdo nechova hrochy na maso, no.
od: PiTRiS
pro: dew
20.11. 18:18
mhmm, hippoburger... :))
od: Shot
pro: panta
21.11. 08:19
Ta procenta jsou pravdepodobne odsud :) v minulosti jsem na to narazil, kdyz se tento burger objevil dokonce v Brne (Forkys)
https://www.kildarefarmfoods.com/wp-content/uploads/2019/02/Beyond-Burger-LCA-Infographic-2.png

Resp tato publikace
http://css.umich.edu/sites/default/files/publication/CSS18-10.pdf
od: PiTRiS
pro: dew
21.11. 09:30
hmm, panta vypadá, že se k tomu už nevrátí a svou úvahu nám nevysvětlí :( podobně jako čekám na ojnici a olej v elektromotoru :( :D
od: ATtI
pro: Shot
21.11. 12:17
Kdy meli ve Forkys Beyond? To bylo nejake promo? Jsem tam odjakziva videl jen ty jejich.
od: Shot
pro: ATtI
21.11. 12:22
od: ATtI
pro: Shot
21.11. 12:28
Ajo, tim se resi sobotni obed. Dik :)
od: panta
pro: noximo
21.11. 16:55
Nj, tak ono to tak asi fakt bude holt no :) Jsem měl ustřelený představy holt :)

pitris: Tyvole musel jsem si to dohledat v autech, o co vlastně šlo a popravdě? Netušim, proč jsem napsal zrovna ojnice :D Chtěl jsem asi říct osa nebo něco v tom smyslu (aka namáhání kroucením), že elektroauto nemá ojnici mi asi nějak dojde...fakt nevim, proč jsem tam napsal zrovna ojnici :D
od: sairon
pro: panta
21.11. 17:57
co to má znamenat, uznávat chybu? musíš pěkně po pitrisovsku napsat ještě aspoň pět postů, proč za určitejch podmínek můžeš mít pravdu. a to i s tou ojnící.
od: dew
pro: panta
21.11. 20:54
pitris poprve nerekl vsechno uplne blbe, tak to musi dojit jeste tak mesic. ocekavej jeste nejake fory na mamu, zjistil, ze jsou tedka v mode.
od: PiTRiS
pro: dew
21.11. 21:29
nedojil bych to, kdyby se panta nevyjádřil jak se vyjádřil... jako říct člověku, že je čurák za nějaké úvahy a pak nadhodit ojnici a olej v elktromotoru, to už chce dost odvahy :D

panta: no a co teď to vožení surovin na nemasoburgery a to že krávy nic nepotřebují? :D to dotáhneme v threadu třeba v linkách o trumpovi? :D

od: HY3N4
pro: all
16.11. 23:27
Máte nejaké tipy na zmiernenie acidity paradajkových omáčok?
od: postal
pro: HY3N4
16.11. 23:50
cukr
od: angelripper
pro: postal
16.11. 23:50
+1
od: Mleako
pro: HY3N4
17.11. 15:21
Vápno...
od: zila
pro: postal
17.11. 18:20
+2
od: HY3N4
pro: Mleako
18.11. 07:12
Thx, cez víkend skúšam. :)
od: Alibaba
pro: HY3N4
18.11. 10:52
Někde jsem četl, že trochu mrkve pomůže. Chtěl jsem to příště vyzkoušet, tak dej vědět.
od: panta
pro: Alibaba
18.11. 11:02
Tak to je furt ten cukr, mrkev je celkem sladká.

hyena: Asi záleží co s tou omáčkou reálně chceš dělat a co to je za omáčku. Někde je fakt nejlepší prostě cukr, protože je chuťově neutrální. Jinde je ta mrkev supr, protože ti tam hodí mrkvovej šmrnc. Já občas používám i javorovej sirup nebo med, když chci sladkokyselo.

od: Kyblik
pro: all
09.11. 14:53
kam v Praze chodite na Pho/Bun bo Nam Bo/apod?? sme chodili do stanku v Holesovicky trznici, kde to bylo uplne bozi, Bun bo bylo spis jako polivka s hodne vyvarem, to snad nikde takle nedelaji, ale stanek je zrusenej. zacinam byt zoufalej a mam abstak po takle dobrym Bunbicku...
od: PiTRiS
pro: Kyblik
09.11. 15:43
my chodili na pankráci k vietnamcům co jsou v takovém tom zchátralém objektu jak je rybárna a bylo výborné... ale mám pocit, že už to taky zavřeli :/
od: fanatic
pro: Kyblik
11.11. 07:39
jestli to bylo bistro pod 8, tak se to prestehovalo na haly cislo 5, kde ma restauraci
od: Kosmic
pro: Kyblik
11.11. 15:11
od: Kyblik
pro: fanatic
11.11. 18:40
to neni ono. tady maji klasicky bun bo nam bo, ne to s hodne vyvarem. tohle byl stanek naproti obchodu s rachejtlema, hned vedle je cukrarna a kousek za rohem je obchod s alkoholem. taky tam ve vedlejsim stanku byvalo indicky bistro.
od: Kyblik
pro: Kosmic
11.11. 18:40
vyzkousim
od: philizor
pro: Kyblik
11.11. 21:03
pho na letne
od: Leefo
pro: Kyblik
15.11. 10:30
Pho úplně ne, ale jinak skvělá Vietnam, Thai kuchyně je v Yori u Mánesa (konec naplavky směrem centrum)
Oblíbené jídlo, lahůdky, pokec pro gurmány atp.
Vytvořeno26. prosince 2015 22:43
AutorBroER
Moderátor2/D