místnost: Zavařování

od: vrennatic
pro: all
04.01. 09:39
Zima se zepta, cos delal v lete. Nejenze byly lonske marmelady nezbytnou soucasti vanocniho cukrovi, ale dnes rano se ukazalo, ze chutnaji vyborne i na domaci vanocce.
od: Oneiros
pro: vrennatic
04.01. 10:21
vanocku jedine s maslem
od: Mission_Failed
pro: Oneiros
04.01. 11:51
Máslo jedině na toast.
od: Oneiros
pro: Mission_Failed
04.01. 12:13
a toast jedine do kose
od: mojžo
pro: Oneiros
04.01. 12:30
S borovičkou jedine
od: vrennatic
pro: Oneiros
04.01. 12:51
Maslo bylo taky. Na nem marmelada. Dobra symbioza.
od: Alibaba
pro: vrennatic
04.01. 13:10
Že? Já to nikdy nejedl jinak. Máslo dávám i jako základ pod paštiku na chleba.
od: Oneiros
pro: vrennatic
04.01. 20:22
mi to prijde uz jako moc velka kombinace chuti. ale proti gustu
od: myny
pro: Oneiros
05.01. 10:59
+1, marmeládu na vánočce snesu, ale kombinace je pak hodně sladká i mastná a nic už vánočce s máslem navíc nepřináší
od: vrennatic
pro: myny
05.01. 12:46
To neznas moje marmelady, ty vzdycky prinasi neco navic
od: panta
pro: vrennatic
05.01. 14:36
Jsem s tebou v klubu. Vánočku jedině s máslem a marmeládou, nejlepší kombo vánoc skoro :)
od: vrennatic
pro: Oneiros
05.01. 20:55
BTW ted jsem trochu omylem zascrolloval dolu a tam zas chvalis francouzskou bagetu s maslem, fikovym dzemem a gorgonzolou, to je myslim jeste sirsi kombinace chuti, ne? :)
od: Oneiros
pro: vrennatic
05.01. 21:00
to jako fakt? bageta je prosty bily pecivo. vanocka obsauje mandle a rozinky a je sladka sama o sobe. to se neda moc srovnavat
od: Black.Tulip
pro: vrennatic
05.01. 21:06
já se teda hlásím taky do kombinace máslo a marmeláda na vánočce... máslo je ideální podklad, marmeláda sama o sobě tam s tím musí zápasit celkem
od: vrennatic
pro: Oneiros
05.01. 21:51
No jasne, ale kdyz nemas marmeladu preslazenou, tak to imho jde. Ja treba pouzil rybizovou, ta je lehce nakysla, tak to docela sedi, treba merunkovou bych asi nedaval. Ale jak jsi sam rikal, je to malickost, proti gustu zadny disputat.
od: Iggy
pro: vrennatic
05.01. 22:11
marmeláda a máslo +1
od: roorybacky
pro: vrennatic
05.01. 22:14
vánočka s máslem je naprostá genialita, netřeba marmelády.
od: renus
pro: vrennatic
06.01. 00:13
vánočka a kakao!
od: angelripper
pro: vrennatic
06.01. 00:21
no nevim teda, vánočka je boží, marmeláda je boží a máslo je úplně nejbožejší, ale z kombinace všeho se mi obrací ponožky naruby... vyvolává to ve mě dost podobnou reakci jako spaní s hodinkama nebo věšení se z podhledu :)
od: vrennatic
pro: angelripper
06.01. 01:26
:), Uz vidim tu obavanou nocni muru - vzbudis se s hodinkami na ruce, odlozis je v uprostred kuchyne na pripravny pult zaveseny z podhledu, namazes si vanocku maslem a marmeladou, pustis si desku Nickelback, novorocni projev v televizi a pak uz budes jen v poklidu sledovat chapadla Cthulhu monstra sapajici se okny dovnitr :D.
od: zila
pro: vrennatic
07.01. 08:47
Pokud bych se tedy měl připojit se svým názorem, tak vánočku nežeru.
od: Oneiros
pro: zila
07.01. 09:44
a co toasty, toasty zeres?
od: zila
pro: Oneiros
07.01. 11:11
Jenom s marmeládou.

od: Oneiros
pro: all
14.09. 15:33
Protoze je porad jeste k dispozici zasoba fiku, budu par sklenic zavarovat
Neco udelam podle receptu na fig butter, neco dam zavarit v brandy. Uz se tesim, snad mi neco vydrzi aspon do vanoc
od: zila
pro: Oneiros
14.09. 19:40
Hmmmm...v brandy. To zní dobře.
od: vrennatic
pro: zila
14.09. 19:59
Dulezite je nakoupit brandy dost a lehce se najebat jeste pred zahajenim pripravnych praci, to pak jde od ruky jedna basen.
od: Oneiros
pro: vrennatic
15.09. 00:15
tak to samozrejme. a co zbyde tak vysosnu taky

od: vrennatic
pro: all
15.07. 23:24
Tak sezona zacina pekne - uz mame dvanactery okurky, neco zavarenych merunek, visne v rumu a nekolik sklenicek visnovo-malinove a rybizovo-malinove marmelady. Visne a merunky jsou dary z jihu Moravy, ostatni domaci produkce. Prapor zavarovani bude vlat vysoko :).
od: zila
pro: vrennatic
16.07. 08:26
Šišky nezavařujete?:)
od: vrennatic
pro: zila
16.07. 10:22
Sisky jsem nezkousel. Mas recept? :)
od: zila
pro: vrennatic
16.07. 11:42
Nemám, ale v jeseníkách je to imo povinnost.
od: Mission_Failed
pro: zila
16.07. 11:44
Když jste buzeranti, tak zavařujte bukvice.
od: zila
pro: Mission_Failed
16.07. 12:10
Všichni toustovači už jsou bohužel dávno zavaření. Nechali jsme jen jednoho. Na ukázku.
od: Mission_Failed
pro: zila
16.07. 22:39
Vybíráš vstupné? Jsem nevěděl, že jste se dali na charitu. Čím ti platí? Cákancema testosteronu? Jsi zlobivé, zlobivé děvče.

A já jsem pil.
od: Black.Tulip
pro: Mission_Failed
16.07. 23:04
že jsi pil píšeš do každého druhého postu... srsly
od: Mission_Failed
pro: Black.Tulip
17.07. 06:40
Můžeš mi ten "druhej post" nahodit, prosím pěkně?
od: zila
pro: Black.Tulip
17.07. 08:02
Však raníčko, pivínko v nonstopu, panáček, cigaretka, rozumíš.
od: Mission_Failed
pro: zila
17.07. 10:38
Ale pyču, ten dopolední post jsem psal z práce. :))

Až večer jsem šel spláchnout skoro 14 dní rachoty v kuse.
od: vrennatic
pro: Mission_Failed
17.07. 23:35
Tak na ranniho kocaba ti doporucujeme rohlik s marmeladou. Rychle cukry te nastaruji lepe, nez kus spaleneho peciva s margarinem.
od: Black.Tulip
pro: vrennatic
17.08. 16:36
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/35299182_1904653602914173_7393240533058977792_o.jpg?_nc_cat=0&oh=30e6f22666cb53ffbe101de0450229b8&oe=5BFF4F88

povedzte kefalín, kdo vymýšlí ty reklamy na džemfest? když loni nebo kdy "zlobila", tak v pohodě, ale tohle už je trochu next level reklama na erotický festival
od: vrennatic
pro: Black.Tulip
17.08. 16:49
Mno nevim, jedina prijatelna interpretace toho plakatu je imho takova, ze poslouchat ty sracky, co tam budou hrat, je podobne prijemne, jak proktologicke vysetreni.
od: zila
pro: Black.Tulip
17.08. 20:46
No ale marmeláda dobrý, ne?
od: Oneiros
pro: Black.Tulip
17.08. 21:05
hmm, neco takovyho jsem kdysi davno zkousel. nebylo to moc pohodlne, ale byla sranda

od: vrennatic
pro: all
22.07. 19:21
Zkusmo se vrhneme na nakladacky ze skleniku. Bude to sice jen nekolik sklenic, ale tak domaci jsou domaci, zejo.
od: zila
pro: vrennatic
22.07. 22:53
Osobně bych na to asi neměl odvahu. Dá se to hezky zkurvit a najednou máš doma hromadu okurek, které nikdo nechce jíst.
od: Oneiros
pro: zila
22.07. 23:06
chce to osvedceny recept no. neco co se dedi pres generace :o)
od: vrennatic
pro: zila
22.07. 23:12
Vsak okurek jeste ve skleniku bude. Kdyz zkazim jedny, druhe se povedou, snad :).
od: vrennatic
pro: zila
11.01. 02:14
/thread necromancer
Okurky vysly perfektne. Delali jsme nekolik varek, dohromady to bylo na 40 - 50 sklenic. Ty z prvnich byly o neco planejsi, ale pak jsme ubrali sladidla a prestali setrit s korenim a receptura se ustalila. Zkouseli jsme zavarovani v troube i v hrnci a metoda se na vysledku vyrazneji nepodepsala. Zerem to celou zimu a letos urcite budem zavarovat zas :).
od: Mission_Failed
pro: vrennatic
11.01. 06:54
Prej "několik sklenic". :)
od: zila
pro: vrennatic
11.01. 09:13
Jako...nevím, jestli dělat vlastní okurky. V podstatě to nemám ani moc kam dát doma. Sklep nemám.
od: vrennatic
pro: zila
11.01. 12:17
Vsak ja te do niceho nenutim, jen rikam, ze kdyz jsem to zvladnul ja, tak uz to zvladne fakt kazdy debil :). BTW dum bez sklepa?
od: zila
pro: vrennatic
11.01. 13:20
Není to dům, je to v podstatě taková přístavba. Nemám sklep, ale za to mám vlastní malou zahradu.
od: Oneiros
pro: zila
11.01. 15:14
to normalne odjakzziva skladujem ve spizi, kdyz jsou poradne zavareny, tak vydrzi bez problemu par let
od: zila
pro: Oneiros
11.01. 16:04
Nemám spíž. Nemám prostě místo. Deal with it.
od: mojžo
pro: vrennatic
11.01. 16:43
Aj ja mám dom bez sklepa :)
od: Oneiros
pro: zila
11.01. 17:00
tak to si v pici no :o) zadny okurky pro tebe
od: vrennatic
pro: mojžo
11.01. 17:22
To by vas Josef Fritzl nepochvalil teda. Kam zavirate deti, kdyz zlobi? :)
od: DeForest
pro: vrennatic
11.01. 17:43
Teraz v zime na balkón len v spodnom prádle. V noci
od: mojžo
pro: vrennatic
11.01. 20:23
Pod schody. Harry Potter -like
od: Mission_Failed
pro: vrennatic
11.01. 20:40
Do sudu?
od: zila
pro: vrennatic
11.01. 21:12
Do Mathausenu.
od: PiTRiS
pro: zila
14.01. 19:54
Ani na 20 sklenic? :))
od: zila
pro: PiTRiS
14.01. 23:28
Na dvacet ne, ale na devatenáct už jo. Tu dvacátou ti narvu do prdele a až bude uvnitř, tak praskne.
od: vrennatic
pro: zila
15.01. 01:43
1 Pitris 1 jar video bude na ynternetech lamat rekody.
od: Oneiros
pro: zila
15.01. 02:40
petilitrovka doufam

od: woyta
pro: all
11.01. 10:12
nejaky tip na toastovac? byvala si ho odnesla kdyz se odstehovala, tak nemam.
od: blackfox
pro: woyta
11.01. 11:17
to je mrcha
od: ludvikuvfanda
pro: woyta
11.01. 11:25
Měla radši tousty než tebe cha,chá !!!
od: zila
pro: woyta
11.01. 11:42
od: vrennatic
pro: woyta
11.01. 12:18
Zeptal bych se Nightmarea, ten je na toustovace odbornik.

od: Mission_Failed
pro: all
10.04. 21:27
od: Oneiros
pro: Mission_Failed
10.04. 21:46
tyve a co jsi jako cekal. z ceho si myslis, ze se delaji jemne parky
od: zila
pro: Oneiros
11.04. 15:37
Jemné jako dětská prdelka.
od: mojžo
pro: Mission_Failed
09.07. 23:06
Par excellance to je. ňugi

od: Oneiros
pro: all
31.03. 11:43
udelal jsem si wafle a nacal k tomu domaci tresnovou zavareninu s cokoladou. zivot je fajn
od: BroER
pro: Oneiros
31.03. 12:05
:)
od: Black.Tulip
pro: Oneiros
31.03. 13:01
najs
od: zila
pro: Oneiros
31.03. 17:53
Osobně wafle nerad teda. Moc sladké.
od: Oneiros
pro: zila
31.03. 20:16
eh, vsak to zalezi na teste a kolik do nich das cukru. verzi receptu jsou desitky. muzes je delat i na slano se spekem treba :o)

od: Oneiros
pro: all
03.09. 09:47
jezismarja, citim se jako spravnej burzoust-gurman. maslo, fikovy dzem, gorgonzola a cerstva bagetka.... dneska uz me nic lepsiho nepotka
od: zila
pro: Oneiros
03.09. 12:38
Fíkový džem je boží, no. Stačí fakt tenoučká vrstvička.
od: Martianno
pro: zila
07.03. 15:44
Ano ano bývá hoodne sladký.
od: Oneiros
pro: Martianno
07.03. 17:42
hele ja mam zasobu fikoveho dzemu z lidlu, kterej je proste bozi, neni tolik sladkej jako vetsinou byvaji, uz jsem jich vyzkousel dost, protoze fiky miluju, ale lepsi jsem zatim nenasel. minule jsem jich vzal 10, priste vezmu zase. maji je jen kdyz je francouzsky tyden
od: Gandalf
pro: Oneiros
07.03. 19:14
nějaký jiný doporučení kromě toho lidlovskýho?
od: Oneiros
pro: Gandalf
07.03. 21:08
od: Mission_Failed
pro: Oneiros
08.03. 08:55
Já nevím, tohle asi nedokážu ocenit, protože když je chuť na sladké tak si dám kus šťavnatého ovoce. Ostatní jde nějak mimo mě, takže...zlatej toast se sýrem a šunkou.
od: vrennatic
pro: Oneiros
08.03. 13:13
Pisou tam, ze to dela dobre kombo se syrem, to bych prubnul.
od: vrennatic
pro: Oneiros
08.03. 13:33
BTW super shop, asi tam sem tam nakoupim nejake darky nebo proste jen dobroty sobe pro radost :).
od: Alibaba
pro: Mission_Failed
08.03. 13:34
Mistnost: zavarovani.

The fuck...
od: Mission_Failed
pro: Alibaba
08.03. 13:36
Neznáš, nevíš, přivandrovalče.
od: Scott
pro: Oneiros
08.03. 14:00
paradni shop, jen je teda skandalni, ze nemaji jahodovy dzem s chilli
od: Leefo
pro: Alibaba
08.03. 15:39
posledni pozustatek z dob, kdy scph nebyla klidna zem civilizovanych lidi, ale ruznorode kmeny bojovaly o nadvladu
od: Oneiros
pro: vrennatic
08.03. 16:43
se syrem je to fajn. nebo takove ty sladke francouske bagetky a s maslem

skvele kombo je smichat s nasekanymi vlasskymi orechy, rozriznout rozlezely hermelin, vydlabat vnitrek, smichat s dzemem a orechy a pak to zase nacpat zpatky. nechat rozlezet pres noc v lednici a pak to nakrajet na trojuhelnicky. skvely zakusek k vinu
od: vrennatic
pro: Oneiros
08.03. 20:43
Vino nepiju, ale mozna by s tim trochu slo maznout hermelin pred grilovanim v alobalu, me napada. Nebo to alespon pouzit k tomu na talir. Vidis, diky za tipy :).
od: PiTRiS
pro: Leefo
09.03. 09:50
ano, zlaté doby toastovačsko-zavařovačského boje! a teď je tady rouhání, kdy si džem namaže na toas nebo bagetku... :))
od: vrennatic
pro: PiTRiS
09.03. 10:09
Tak jiste, udelali jsme to trochu jako conquistadori. Az kdyz nepritele porazis a jeho civilizaci zadupes v prach, muzes prolezat archeologicke nalezy a privlastnit si plody jeho prace. Driv neni cas jako.
od: zila
pro: PiTRiS
10.03. 09:24
Abys nešel do transportu, hele.

od: kyla
pro: all
01.03. 09:29
livance s domaci marmeládou z cervenych pomerancu :)

btw ticha voda brehy mele
od: zila
pro: kyla
01.03. 09:42
Já zvažuju dneska na véču palačinky s domácí jahodovou, mno.

od: vrennatic
pro: all
07.07. 11:02
Byt se nejedna vylozene o zavareninu, musim rici, ze domaci sirup z cerneho bezu prichazi na dochucovani vody v parnem lete opravdu vhod. Pro hipstery by urcite bylo plusem, ze dve hlavni ingredience (bez i voda) pochazi z nejvyse polozene osady ve Slezsku v tesne blizkosti prirodni rezervace. Me likey!
od: zila
pro: vrennatic
07.07. 11:10
Máme doma taky, no. Je to fajn věc. Doporučuju zkust v kombinaci s vymačkaným citronem, aka osladit tím citronádu. Chutná to super.
od: Black.Tulip
pro: vrennatic
07.07. 12:57
já tedy jen hlásím první ochutnávku černého a červneného rybízu a letošní marmeládová úroda bude jistě výtečná

není nad homemade... produkty
od: PiTRiS
pro: vrennatic
07.07. 13:04
od mamky jsem o víkendy vyfasoval domácí bezovou šťávu... a také lahůdka tedy.
od: zila
pro: Black.Tulip
07.07. 13:08
ad rybíz...nesmím udělat stejnou chybu jako loni, kdy mi na fesťák přivezla žena od rodičů koš plný rybízu s hromadu smazeného květáku. Tak jsem to všechno sežral, prolil pivem a pak mi bylo půl dne naprosto fantasticky špatně od žaludku:)
od: vrennatic
pro: zila
07.07. 16:21
ad post z 11:10> To si dokazu predstavit :). Zatim to delam spis naopak, ze bezovou stavu dochucuju citronem, popripade jeste matou, te nam na zahrade taky roste jako plevele. Ale klasickou citronadu jsem dlouho nemel.
od: ATtI
pro: vrennatic
08.07. 10:00
jak moc musi prijit do (bezoveho) sirupu cukru? Co jsem se bavil s lidma, kteri to doma bezne delaji tak jsem slysel snad 1:1 cukr-voda a to mi prislo jako hrozne moc..
od: zila
pro: ATtI
08.07. 10:01
Je ho tam strašný kotel. Ale to už je princip sirupu, že.
od: panta
pro: vrennatic
08.07. 11:47
Doporučuju sehnat si na zahradu jeden kousek banánový máty. Jakože fakt :D Máta obecně je plevel, kterej roste rychlejc, než stihneš zpracovat a ta banánová má fakt luxusní šmrnc :)
od: panta
pro: ATtI
08.07. 11:48
Tak to do každýho sirupu žejo :)
od: vrennatic
pro: panta
08.07. 11:58
To by mozna slo :). Ale aby pak taky na te zahrade rostlo i neco jineho :). S tim, ze roste rychleji, nez ji clovek stiha zpracovat, nemuzu nez souhlasit. Nekdy mam poct, ze bych ji mohl prubezne prodavat do mistnich baru na mojitove kyble. Zkusim letos neco nasusit, v zime mi ten matovy caj docela chybi :)
od: woyta
pro: vrennatic
08.07. 12:02
tak proc to kurva stoji 45 kc nebo kolik v obchode za par listku? :D
od: zila
pro: woyta
08.07. 12:21
Protože jsou to zmrdi. Jsem se minule úplně odjebal na ceně prašivé rebarbory. Za pár těch stonků že prý 40 korun. To určitě. Za takovou píčovinu.
od: PiTRiS
pro: woyta
08.07. 12:42
záleží jak máš velkou kytku... já ji třeba většinou stihnu oškubat pěkně rychle :))
od: Scott
pro: zila
08.07. 12:43
Ja chtel delat doma nejake michane koktejly, tak jsem si rekl ze vezmu limetky z Billy. Co ti jebe, 21 Kc za kus!!! ZA KUS!!!!
od: renus
pro: Scott
08.07. 12:47
co to tu čtu za babské nářky jak na trhu.. lol :D
od: Oneiros
pro: panta
08.07. 13:15
bananova? to neznam. ale na balkone mam pomerancovou matu, ta je skvela
od: woyta
pro: Scott
08.07. 14:03
a ještě si byl rád, když si z nich vymáčkl malej panák šťávy ne? :)
od: PiTRiS
pro: Scott
08.07. 14:53
a vsadím se, že ještě byly zelené...

/ok, blbej joke, ale tohle je fakt masakr mno. Jsem kupoval kousek za 11 v tescu včera a i to mi přišlo dost, za ty malé mrchy.

Spíš mě ale serou ceny avokáda a manga... ještě pár let zpět pamatuji, že mango bývalo v zimě tak za 10-15,-, teď ho vidím tak za 30-40, když levně a ještě taková malá mrdka. Zvlášť šok po tom, co jsme to na bali sbírali u hotelu, kde se to válelo jak odpad, případně kupovali od místních asi za 5 korun 3x tak velké... A avokádo to samé v bledě modrém...
od: panta
pro: PiTRiS
08.07. 17:26
Tak já sázim na jaře malinkatý dvě no. Jednu banánovou a jednu normální. Maj v tu chvíli nějakejch...hmm...do deseti centimetrů? Ti zejtra vyfotim tu obludu, která z tý banánový už teď je. To má 1,5 metru a listí je na tom asi kvadrilion...a to rveme každej den skoro :D

Ono asi taky dost záleží kde jí zasadíš a jakou má zeminu no. My máme původní ornou půdu a já tady plivnu na zem a zejtra tam je trávník. Mě bavěj lidi z těch navážkovejch satelitních městeček v práci vždycky, jak vyprávěj, co musej dělat, aby udělali trávník...závlahový systémy, hnojení, kypření, vertikutace...wtf :) Já koupim uplně nejlevnější sémě (pun intended, už to tady jednou bylo), hodim toho hrst na hroudu hlíny a do tejdne mam hustej trávník aniž bych se toho dotknul :D

Oneiros: No fakt je tam ocas banánový chuti a je to super právě v mojitu nebo i v citronádách a podobnejch věcech, jak tam je ten banán cejtit :)
od: pindič
pro: vrennatic
08.07. 18:45
mame bezovou i rybizovou, matu taky, obyc a jeste nejakou trochu jinou odrudu maty.... sirupy chutnaji, jsou skoro zdarma a teoreticky zdravsi nez kupovane.. v lete v konvici s ledem je to parada..
od: PiTRiS
pro: panta
08.07. 19:41
možná i ta odrůda udělá své :) U našich to rostlo na bylinkové zahrádce a také za chvíli obrovská kytka... ale spíš do šírky než do výšky mno. Já v bytě mám tak max 1-2 kdytičky... které většinou skončí na tom, že je na tom okně zapomenu zalévat mno :D
Zavařování
Vytvořeno26. prosince 2015 20:43
AutorMission_Failed
ModerátorMission_Failed