místnost: Zavařování

od: vrennatic
pro: all
16.09. 02:19
Heledte, zavarovaci sezona byla alespon u nas vcelku slaba, tak bych mozna pozvedl tuhle mistnost na obecne pestitelskou, pokud general, admiral a velitel vesmiru a veci s nim spojenych zila dovoli. Co vam letos vyrostlo na vasich zahradkach ci ve vasich kvetinacich? Jakou urodu zavarujete, nakladate, susite, mrazite ci jen tak konzumujete?
od: Oneiros
pro: vrennatic
16.09. 02:37
Ja pestuju akorat bylinky
od: vrennatic
pro: Oneiros
16.09. 02:48
I bylinky jsou pripustne 🙂. Na balkone, za oknem nebo dokonce hydroponicky?
od: Oneiros
pro: vrennatic
16.09. 06:21
Tak dokud to jde tak venku na balkone, kdyz se ochladi tak je presunu dovnitr
od: zila
pro: vrennatic
16.09. 08:38
Svháleno. Na zahradě mám nějaké byliny, rajčata, cukety, okurky (na salát), ale všechno se spotřebuje. Mimochodem letos rajčata slabé řekl bych. Začaly zrát celkem pozdě.
od: Mleako
pro: vrennatic
16.09. 09:48
Letos jsem zkoušel hydroponicky rajčata a saláty za oknem, protože to prý rychleji a lépe rosto. Dvě rostliny rajčat mě vyšly a sklidil jsem z toho celkem dost, ale sazenice, co jsem dal normálně do květináče do hlíny měla rajčat asi tak dvakrát víc. A saláty mi chytly plíseň. Jak se to neustále musí udržovat vlhký, tak i vyrostla plíseň na rockwoolu a přelezlo to i na listy. A opět paralelní výsev v květináči asi desetinásobná sklizeň:)
od: Alibaba
pro: zila
16.09. 10:23
Me rajcata popraskaly skoro vsechny jak se stridaly ty deste a sucha.
od: basa
pro: vrennatic
16.09. 11:40
Na balkoně jedu rajčata, papričky neznámé odrůdy, a bylinky (pažitka, petrželka, bazalka, máta, tymián). Papričky suším, rajčata spotřebuju, letos byla proti loňsku slabší úroda. To naši měli rajčat ze zahrady nadúrodu.
od: mightning
pro: vrennatic
16.09. 11:49
zatim na balkone bylinky a chili papricky (ktery prave dozravaj a je to parada). ale mamew ve vnitrobloku zahradu kde je travnik, tak to mam v planu zryt (aspon kus), chci vysadit cesnek, a kdyz budu mit energii, tak potom i neco dalsiho. tak nejak me prestalo lakat zrat zeleninu ze supermarketu
od: Leefo
pro: vrennatic
16.09. 11:52
toustovaci imho jen cekali na tenhle moment, kdy zmeknete :X nyni se plan muze posunout
od: ATtI
pro: Mleako
16.09. 12:20
To hydro za oknem jsi jel noncirculating/kratky nebo neco jineho?
od: Gandalf
pro: Leefo
16.09. 15:43
mwhaha
od: zila
pro: Leefo
16.09. 16:02
Tvoje matka čekala na tenhle moment.
od: Leefo
pro: zila
16.09. 16:05
To je součást plánu. Vaše tradice a hodnoty byly rozmelneny, ikdyz si nyní říkáte pestovatele, tak o kořeny přicházíte a v novém světě už nevíte, kde má zavařování místo. Jste slabí a konec vaší éry se blíží.
od: Oneiros
pro: vrennatic
16.09. 18:22
Jinak bazalka a rozmarin letos pekne nahovno. Nevim proc.
Ale mam radost z koriandru, ten se letos vydaril
od: mightning
pro: Oneiros
16.09. 23:35
me letos bazalka roste v kvetinaci uvnitr uz od jara uplne krasne, nestiham ji ani poradne zrat. naopak koriandr mi sežraly msice. priste zkusim dat jo vedle levandule, u papricek to pomohlo
od: pindič
pro: vrennatic
17.09. 07:36
Chilli - mash, zavarene, možná i něco usušit a udělám další ověřené pochutiny.
Cukety - cuketove catny plus něco nalozeneho jako okurky.
Dýně - ženy doména.
Berani rohy - zavarene.
Plus nějaká lékařská zelenina ale ta se zavarovat nemusi
od: Oneiros
pro: mightning
17.09. 08:33
A mas ze sazenice nebo seminka? Ja to mam ze seminek a asi bylo nejaky slabsi. Jinak levandule na msice funguje docela dobre to jo
od: maxa
pro: vrennatic
17.09. 09:08
Papriky - jalapeno/habenero rostou v kvetinacich krasne, zbytek ve skleniku uz moc ne. Mam v nem starou hlinu tak to neroste a co cerveneho dorostlo, tak ozraly mysi :( Vicemenne se to zavari/ususi/zamrazi.
Rajcat jsou sice mraky, ale teprve ted to dozrava - klasika zavarit kecup, protlak, leco.
Okurky - uspesne zavareno aspon dvacet sklenic.
Cukety - viz. pindič, zkousel jsem recepty co pohodil v jídle. Zbytek asi do kompostu, protoze se to nestacilo spotrebovat/prerostlo.
A ostatni veci jako je mrkev, petrzel apod. bud uschlo pres leto, nebo to sezrali mysi/hrabosi.
od: vrennatic
pro: maxa
17.09. 11:14
Rajcata a okurky u nas letos slabota, musim rict. Okurky vystrelily hrozne rychle, stihly prerust tak, ze uz nemely idealni format na zavarovani a pak nejak uschly. Castecne nase chyba urcite. Cemu se darilo, byly zelene fazolky, dobry byl i hrach a spenat, i kdyz ho bylo poskrovnu. Urodily se nejake cukety, dyne budou obrovske, asi je nabidnem do skolek na Halloween. Na sklizeni cekaji jeste mrkve a porad plodi maliny.
Bylinkovou zahradku budu chystat asi na pristi rok, urcite se na foru nezapomenu poptat na rady :).
od: Mleako
pro: ATtI
17.09. 11:33
Jen tu bubbler metodu, stojící voda s hnojivem provzdušňovaná akvarijním bublátkem. A na jaře jsem tomu přisvěcoval červenomodrýma led páskama. Nebyl to žádnej extra setup.
od: renus
pro: zila
17.09. 14:40
Kolečko rajčat do pudlice, sežrala to plíseň
od: panta
pro: Mleako
17.09. 18:45
No tak my tak nějak tradičně letos, ale úroda nic moc.

Rajčata: Měli jsme asi 5 různejch odrůd. Černý byly zdaleka nejlepší odrůda, kterou jsme kdy měli. Černý zvenku, červený zevnitř a pak druhá odrůda černá zvenku a zelená (i plně zralá) uvnitř. To byly chuťově naprosto nejlepší rajčata, který jsem kdy jedl. Akorát protože nemáme skleník, tak popraskaly a hodně pohnily díky střídání vedro/déšť bohužel. Pak malý salátový...ty vyrostly asi do 2,5 metrů a porodily tři kytky asi 20kg rajčat.

Papriky: Sladký papriky mi furt dozrávaj..nechápu. Zelený papriky jsou už měsíc a kus a dozrávaj po jedný postupně, netušim, jestli stihnou vůbec dojet, budu je muset dolikvidovat :( Chuťově ale bomba ofc.

Chilli: Sloní choboty jsem tady už zmiňoval. Nasušeno a udělaný flakes z toho...hned po namletí furt jedovatý jako svině a po dvou tejdnech to už pálí jenom hodně decentně, takže toho jde použít hodně. Ze dvou kytek bylo těch papriček asi 5kg, to jsem vůbec nepochopil, ještě tam mam jednu várku k posbírání a nasušení :O Pak nějaký random chilli papriky od kámoše taky fajn.

Bylinky: Bazalku jsme měli asi 1,5 metru vysokou a nestíhali ani tu jednu kytku absolutně otrhávat :D Cibulky a další věci jsou klasika.

Zavařovačky: Jedna kytka a milion okurek, fajnovka.

Speciality: Letos jsme zkoušeli poprvé kiwano (a naposledy). Zarostlo to asi 50m2 zahrady ostnatym bullshitem, kterej píchal jako svině a vyplodilo to asi 20kg plodů...chutná to jako lehce nakyslá okurka, ale aby se člověk dostal k tý jedný části, musí nejdřív celý kiwano okrájet nožem...přičemž to píchá jako svině, takže tak v rukavicích to dělat. Příště radši dam o dvě zavařovačky víc, než tenhle shit. K těm můžeš přijít, urvat a sežrat aspoň :)

No a taky jsem dozaložil letos konečně řadu u plotu s malinama/ostružinama a ostružinomalinama (i různý barvy a tak) asi 12 kousků, z toho mam radost, první ostružiny byly už letos, před zimou to zastříhám a příští rok bude kopec snad, uvidíme.

Pak taková ta klasika, co máme po zahradě jedlýho no. Nejlepší je asi Zimolez...to je taková borůvka, co si absolutně neláme hlavu s ničim. Brutální vedra loni? Bez zalejvání TUNA plodů, ptáci? Nezájem, plody jsou schovaný uvnitř ohromnejch keřů, takže ptáci se tam efektivně nedostanou. Fakt supr keříky. Hloch se rozjíždí, ale plody má a měly by dozrát tak během měsíce cca. Pak hrušky a tak no. A ořechy letos nic moc to vypadá, ale nějaký budou (máme 3 stromy padesátiletý, 20m vysoký hovada).
od: zila
pro: panta
17.09. 19:49
Papriky jsem měl loni a mrdat to. Furt to zalíváš jak kokot a urodí se ti na třech rostlinách dokupy 6 paprik, a ještě malých. To nemá vůbec smysl.
od: panta
pro: zila
17.09. 20:33
Tak to zas u nás neni takhle no. Já jich už tak kilo sklidil. Mam asi 5 kytek a ještě tam tak 5 kilo mam, jen nevim, jestli dojedou neboco :)
od: mightning
pro: Oneiros
23.09. 11:00
no, matka vypestovala ze seminek me to predala uz jako sazenice nekdy na jare, ja to jenom doted udrzuju uspesne nazivu :)

jinak vcera jsem zryl kus zahrady kde byl doted travnik a tim padem si zalzil prvni zahod. najebu tam cesnek. tak jsem na sebe zvedav.
od: panta
pro: mightning
23.09. 12:17
Česnek je super, protože ho nic nezničí, to je dobrá volba :) A domácí česnek píše jak sviň :)
od: mightning
pro: panta
23.09. 12:25
doufam no :) me prave vyschne prisun domaciho cesneku od nasich bo poustej zahradu po babicce, kde se vzdycky pestoval, tak jsem se rozhod ze to vezmu na sebe :)
od: Mleako
pro: mightning
23.09. 15:53
No a ty žížaly ještě budeš chtít nebo z toho už sešlo?
od: mightning
pro: Mleako
23.09. 16:19
vzal bych je, akorat jsem se zasekal na vybirani vhodny nadoby a ted jedu na dovolenou :) jestli to s nima jeste 14 dni vydrzis, tak je vezmu :)
od: vrennatic
pro: mightning
23.09. 17:02
S tim cesnekem jsi me inspiroval, asi do toho pujdu taky. Moril jsi strouzky v nejake te sracce proti napadeni houbami, jak to casto doporucuji nebo jsi to vynechal?
od: mightning
pro: vrennatic
23.09. 17:21
zatim ne, ale asi to jeste udelam. nicmene s mamou jsem loni sazel prave u babicky, do niceho jsme to nemorili a uroda na pohodu. jinak super, pojd do toho a budeme si vymenovat poznatky :)

jinak vidim to na satbu koncem listopadu, tak snad je jeste na moreni cas. v prvni rade musim vybrat odrudu. mozna jich zkusim dat nekolik, at je to zajimavejsi
od: vrennatic
pro: mightning
30.09. 00:43
Jo, pujdu do toho - na odrudy vhodne pro sadbu se chci zeptat mistniho borce, co ho potkavam pravidelne v patek v domovske knajpe, ktery pestuje vlastni zeleninu na ekofarme, akorat jsem ho tentokrat nestihnul 🙂. Verim, ze mi neco doporuci ci poskytne, stejne je do sadby jeste minimalne mesic. Pak se rad podelim o info.
od: nithril
pro: vrennatic
03.10. 12:34
Ja mel letos prvni sezonu na zahrade, takze krome bylinek (bazalka, oregano, pazitka, petrzel, salvej, estragon, koriandr, majoranka a mata, ktera mi momentalne okupuje cely zahon a myslim, ze se chysta napadnout Polsko), jsem letos zacal fusovat do zeleniny, takze uroda"
Mrkvi - s tema zatim nevim co, asi je budu zrat k humusu
Cuket - ty cpu prakticky vsude
Rajcat - polivka z pecenych rajcat 2x tydne, nejake jsem zavaril s jalapenos a kapary
Hrasek - toho ale pulka pochcipala
Redkvicky - ty hodily par kusu a zbytek chytil stejnou mrchu jako hrasek.
Chilli - Jalapenos, Azteco, hanabero rosso a chocolate. Habanera nestihly vsechny uplne dozrat, ale jsou spoko. Stiham je docela spotrebovavat, ale z neceho asi udelam pastu nebo zamrazim. Kdybyste nekdo meli nejake tipy na chutne uchovavani papricek, uvitam.
Ze srandy jsem jeste zasadil par kukuricnych seminek a neco malo se z toho urodilo, takze s maslem a soli ofc.

Jinak ted na podzim planuju zasadit cesnek, tak uvidime, co z toho pristi rok vyleze :)

od: maxa
pro: all
01.10. 19:32
Nemel byste nekdo tip na zavarovani rajcat nebo nejakou omacku apod.? Uz mam tak 30 sklenic kecupu a protlaku, ale porad mi jeste pet bedynek rajcat zbyva.
od: pindič
pro: maxa
02.10. 09:07
Já to ususil a nalozil do olivace s bazalkou a cesnekem
od: pindič
pro: maxa
02.10. 09:07
Nebo bych zkusil to nechat prokvasit, fermentovat
od: zila
pro: maxa
02.10. 10:33

od: vrennatic
pro: all
04.01. 09:39
Zima se zepta, cos delal v lete. Nejenze byly lonske marmelady nezbytnou soucasti vanocniho cukrovi, ale dnes rano se ukazalo, ze chutnaji vyborne i na domaci vanocce.
od: Oneiros
pro: vrennatic
04.01. 10:21
vanocku jedine s maslem
od: Mission_Failed
pro: Oneiros
04.01. 11:51
Máslo jedině na toast.
od: Oneiros
pro: Mission_Failed
04.01. 12:13
a toast jedine do kose
od: mojžo
pro: Oneiros
04.01. 12:30
S borovičkou jedine
od: vrennatic
pro: Oneiros
04.01. 12:51
Maslo bylo taky. Na nem marmelada. Dobra symbioza.
od: Alibaba
pro: vrennatic
04.01. 13:10
Že? Já to nikdy nejedl jinak. Máslo dávám i jako základ pod paštiku na chleba.
od: Oneiros
pro: vrennatic
04.01. 20:22
mi to prijde uz jako moc velka kombinace chuti. ale proti gustu
od: myny
pro: Oneiros
05.01. 10:59
+1, marmeládu na vánočce snesu, ale kombinace je pak hodně sladká i mastná a nic už vánočce s máslem navíc nepřináší
od: vrennatic
pro: myny
05.01. 12:46
To neznas moje marmelady, ty vzdycky prinasi neco navic
od: panta
pro: vrennatic
05.01. 14:36
Jsem s tebou v klubu. Vánočku jedině s máslem a marmeládou, nejlepší kombo vánoc skoro :)
od: vrennatic
pro: Oneiros
05.01. 20:55
BTW ted jsem trochu omylem zascrolloval dolu a tam zas chvalis francouzskou bagetu s maslem, fikovym dzemem a gorgonzolou, to je myslim jeste sirsi kombinace chuti, ne? :)
od: Oneiros
pro: vrennatic
05.01. 21:00
to jako fakt? bageta je prosty bily pecivo. vanocka obsauje mandle a rozinky a je sladka sama o sobe. to se neda moc srovnavat
od: Black.Tulip
pro: vrennatic
05.01. 21:06
já se teda hlásím taky do kombinace máslo a marmeláda na vánočce... máslo je ideální podklad, marmeláda sama o sobě tam s tím musí zápasit celkem
od: vrennatic
pro: Oneiros
05.01. 21:51
No jasne, ale kdyz nemas marmeladu preslazenou, tak to imho jde. Ja treba pouzil rybizovou, ta je lehce nakysla, tak to docela sedi, treba merunkovou bych asi nedaval. Ale jak jsi sam rikal, je to malickost, proti gustu zadny disputat.
od: Iggy
pro: vrennatic
05.01. 22:11
marmeláda a máslo +1
od: roorybacky
pro: vrennatic
05.01. 22:14
vánočka s máslem je naprostá genialita, netřeba marmelády.
od: renus
pro: vrennatic
06.01. 00:13
vánočka a kakao!
od: angelripper
pro: vrennatic
06.01. 00:21
no nevim teda, vánočka je boží, marmeláda je boží a máslo je úplně nejbožejší, ale z kombinace všeho se mi obrací ponožky naruby... vyvolává to ve mě dost podobnou reakci jako spaní s hodinkama nebo věšení se z podhledu :)
od: vrennatic
pro: angelripper
06.01. 01:26
:), Uz vidim tu obavanou nocni muru - vzbudis se s hodinkami na ruce, odlozis je v uprostred kuchyne na pripravny pult zaveseny z podhledu, namazes si vanocku maslem a marmeladou, pustis si desku Nickelback, novorocni projev v televizi a pak uz budes jen v poklidu sledovat chapadla Cthulhu monstra sapajici se okny dovnitr :D.
od: zila
pro: vrennatic
07.01. 08:47
Pokud bych se tedy měl připojit se svým názorem, tak vánočku nežeru.
od: Oneiros
pro: zila
07.01. 09:44
a co toasty, toasty zeres?
od: zila
pro: Oneiros
07.01. 11:11
Jenom s marmeládou.

od: Oneiros
pro: all
14.09. 15:33
Protoze je porad jeste k dispozici zasoba fiku, budu par sklenic zavarovat
Neco udelam podle receptu na fig butter, neco dam zavarit v brandy. Uz se tesim, snad mi neco vydrzi aspon do vanoc
od: zila
pro: Oneiros
14.09. 19:40
Hmmmm...v brandy. To zní dobře.
od: vrennatic
pro: zila
14.09. 19:59
Dulezite je nakoupit brandy dost a lehce se najebat jeste pred zahajenim pripravnych praci, to pak jde od ruky jedna basen.
od: Oneiros
pro: vrennatic
15.09. 00:15
tak to samozrejme. a co zbyde tak vysosnu taky

od: vrennatic
pro: all
15.07. 23:24
Tak sezona zacina pekne - uz mame dvanactery okurky, neco zavarenych merunek, visne v rumu a nekolik sklenicek visnovo-malinove a rybizovo-malinove marmelady. Visne a merunky jsou dary z jihu Moravy, ostatni domaci produkce. Prapor zavarovani bude vlat vysoko :).
od: zila
pro: vrennatic
16.07. 08:26
Šišky nezavařujete?:)
od: vrennatic
pro: zila
16.07. 10:22
Sisky jsem nezkousel. Mas recept? :)
od: zila
pro: vrennatic
16.07. 11:42
Nemám, ale v jeseníkách je to imo povinnost.
od: Mission_Failed
pro: zila
16.07. 11:44
Když jste buzeranti, tak zavařujte bukvice.
od: zila
pro: Mission_Failed
16.07. 12:10
Všichni toustovači už jsou bohužel dávno zavaření. Nechali jsme jen jednoho. Na ukázku.
od: Mission_Failed
pro: zila
16.07. 22:39
Vybíráš vstupné? Jsem nevěděl, že jste se dali na charitu. Čím ti platí? Cákancema testosteronu? Jsi zlobivé, zlobivé děvče.

A já jsem pil.
od: Black.Tulip
pro: Mission_Failed
16.07. 23:04
že jsi pil píšeš do každého druhého postu... srsly
od: Mission_Failed
pro: Black.Tulip
17.07. 06:40
Můžeš mi ten "druhej post" nahodit, prosím pěkně?
od: zila
pro: Black.Tulip
17.07. 08:02
Však raníčko, pivínko v nonstopu, panáček, cigaretka, rozumíš.
od: Mission_Failed
pro: zila
17.07. 10:38
Ale pyču, ten dopolední post jsem psal z práce. :))

Až večer jsem šel spláchnout skoro 14 dní rachoty v kuse.
od: vrennatic
pro: Mission_Failed
17.07. 23:35
Tak na ranniho kocaba ti doporucujeme rohlik s marmeladou. Rychle cukry te nastaruji lepe, nez kus spaleneho peciva s margarinem.
od: Black.Tulip
pro: vrennatic
17.08. 16:36
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/35299182_1904653602914173_7393240533058977792_o.jpg?_nc_cat=0&oh=30e6f22666cb53ffbe101de0450229b8&oe=5BFF4F88

povedzte kefalín, kdo vymýšlí ty reklamy na džemfest? když loni nebo kdy "zlobila", tak v pohodě, ale tohle už je trochu next level reklama na erotický festival
od: vrennatic
pro: Black.Tulip
17.08. 16:49
Mno nevim, jedina prijatelna interpretace toho plakatu je imho takova, ze poslouchat ty sracky, co tam budou hrat, je podobne prijemne, jak proktologicke vysetreni.
od: zila
pro: Black.Tulip
17.08. 20:46
No ale marmeláda dobrý, ne?
od: Oneiros
pro: Black.Tulip
17.08. 21:05
hmm, neco takovyho jsem kdysi davno zkousel. nebylo to moc pohodlne, ale byla sranda

od: vrennatic
pro: all
22.07. 19:21
Zkusmo se vrhneme na nakladacky ze skleniku. Bude to sice jen nekolik sklenic, ale tak domaci jsou domaci, zejo.
od: zila
pro: vrennatic
22.07. 22:53
Osobně bych na to asi neměl odvahu. Dá se to hezky zkurvit a najednou máš doma hromadu okurek, které nikdo nechce jíst.
od: Oneiros
pro: zila
22.07. 23:06
chce to osvedceny recept no. neco co se dedi pres generace :o)
od: vrennatic
pro: zila
22.07. 23:12
Vsak okurek jeste ve skleniku bude. Kdyz zkazim jedny, druhe se povedou, snad :).
od: vrennatic
pro: zila
11.01. 02:14
/thread necromancer
Okurky vysly perfektne. Delali jsme nekolik varek, dohromady to bylo na 40 - 50 sklenic. Ty z prvnich byly o neco planejsi, ale pak jsme ubrali sladidla a prestali setrit s korenim a receptura se ustalila. Zkouseli jsme zavarovani v troube i v hrnci a metoda se na vysledku vyrazneji nepodepsala. Zerem to celou zimu a letos urcite budem zavarovat zas :).
od: Mission_Failed
pro: vrennatic
11.01. 06:54
Prej "několik sklenic". :)
od: zila
pro: vrennatic
11.01. 09:13
Jako...nevím, jestli dělat vlastní okurky. V podstatě to nemám ani moc kam dát doma. Sklep nemám.
od: vrennatic
pro: zila
11.01. 12:17
Vsak ja te do niceho nenutim, jen rikam, ze kdyz jsem to zvladnul ja, tak uz to zvladne fakt kazdy debil :). BTW dum bez sklepa?
od: zila
pro: vrennatic
11.01. 13:20
Není to dům, je to v podstatě taková přístavba. Nemám sklep, ale za to mám vlastní malou zahradu.
od: Oneiros
pro: zila
11.01. 15:14
to normalne odjakzziva skladujem ve spizi, kdyz jsou poradne zavareny, tak vydrzi bez problemu par let
od: zila
pro: Oneiros
11.01. 16:04
Nemám spíž. Nemám prostě místo. Deal with it.
od: mojžo
pro: vrennatic
11.01. 16:43
Aj ja mám dom bez sklepa :)
od: Oneiros
pro: zila
11.01. 17:00
tak to si v pici no :o) zadny okurky pro tebe
od: vrennatic
pro: mojžo
11.01. 17:22
To by vas Josef Fritzl nepochvalil teda. Kam zavirate deti, kdyz zlobi? :)
od: DeForest
pro: vrennatic
11.01. 17:43
Teraz v zime na balkón len v spodnom prádle. V noci
od: mojžo
pro: vrennatic
11.01. 20:23
Pod schody. Harry Potter -like
od: Mission_Failed
pro: vrennatic
11.01. 20:40
Do sudu?
od: zila
pro: vrennatic
11.01. 21:12
Do Mathausenu.
od: PiTRiS
pro: zila
14.01. 19:54
Ani na 20 sklenic? :))
od: zila
pro: PiTRiS
14.01. 23:28
Na dvacet ne, ale na devatenáct už jo. Tu dvacátou ti narvu do prdele a až bude uvnitř, tak praskne.
od: vrennatic
pro: zila
15.01. 01:43
1 Pitris 1 jar video bude na ynternetech lamat rekody.
od: Oneiros
pro: zila
15.01. 02:40
petilitrovka doufam

od: woyta
pro: all
11.01. 10:12
nejaky tip na toastovac? byvala si ho odnesla kdyz se odstehovala, tak nemam.
od: blackfox
pro: woyta
11.01. 11:17
to je mrcha
od: ludvikuvfanda
pro: woyta
11.01. 11:25
Měla radši tousty než tebe cha,chá !!!
od: zila
pro: woyta
11.01. 11:42
od: vrennatic
pro: woyta
11.01. 12:18
Zeptal bych se Nightmarea, ten je na toustovace odbornik.

od: Mission_Failed
pro: all
10.04. 21:27
od: Oneiros
pro: Mission_Failed
10.04. 21:46
tyve a co jsi jako cekal. z ceho si myslis, ze se delaji jemne parky
od: zila
pro: Oneiros
11.04. 15:37
Jemné jako dětská prdelka.
od: mojžo
pro: Mission_Failed
09.07. 23:06
Par excellance to je. ňugi

od: Oneiros
pro: all
31.03. 11:43
udelal jsem si wafle a nacal k tomu domaci tresnovou zavareninu s cokoladou. zivot je fajn
od: BroER
pro: Oneiros
31.03. 12:05
:)
od: Black.Tulip
pro: Oneiros
31.03. 13:01
najs
od: zila
pro: Oneiros
31.03. 17:53
Osobně wafle nerad teda. Moc sladké.
od: Oneiros
pro: zila
31.03. 20:16
eh, vsak to zalezi na teste a kolik do nich das cukru. verzi receptu jsou desitky. muzes je delat i na slano se spekem treba :o)

od: Oneiros
pro: all
03.09. 09:47
jezismarja, citim se jako spravnej burzoust-gurman. maslo, fikovy dzem, gorgonzola a cerstva bagetka.... dneska uz me nic lepsiho nepotka
od: zila
pro: Oneiros
03.09. 12:38
Fíkový džem je boží, no. Stačí fakt tenoučká vrstvička.
od: Martianno
pro: zila
07.03. 15:44
Ano ano bývá hoodne sladký.
od: Oneiros
pro: Martianno
07.03. 17:42
hele ja mam zasobu fikoveho dzemu z lidlu, kterej je proste bozi, neni tolik sladkej jako vetsinou byvaji, uz jsem jich vyzkousel dost, protoze fiky miluju, ale lepsi jsem zatim nenasel. minule jsem jich vzal 10, priste vezmu zase. maji je jen kdyz je francouzsky tyden
od: Gandalf
pro: Oneiros
07.03. 19:14
nějaký jiný doporučení kromě toho lidlovskýho?
od: Oneiros
pro: Gandalf
07.03. 21:08
od: Mission_Failed
pro: Oneiros
08.03. 08:55
Já nevím, tohle asi nedokážu ocenit, protože když je chuť na sladké tak si dám kus šťavnatého ovoce. Ostatní jde nějak mimo mě, takže...zlatej toast se sýrem a šunkou.
od: vrennatic
pro: Oneiros
08.03. 13:13
Pisou tam, ze to dela dobre kombo se syrem, to bych prubnul.
od: vrennatic
pro: Oneiros
08.03. 13:33
BTW super shop, asi tam sem tam nakoupim nejake darky nebo proste jen dobroty sobe pro radost :).
od: Alibaba
pro: Mission_Failed
08.03. 13:34
Mistnost: zavarovani.

The fuck...
od: Mission_Failed
pro: Alibaba
08.03. 13:36
Neznáš, nevíš, přivandrovalče.
od: Scott
pro: Oneiros
08.03. 14:00
paradni shop, jen je teda skandalni, ze nemaji jahodovy dzem s chilli
od: Leefo
pro: Alibaba
08.03. 15:39
posledni pozustatek z dob, kdy scph nebyla klidna zem civilizovanych lidi, ale ruznorode kmeny bojovaly o nadvladu
od: Oneiros
pro: vrennatic
08.03. 16:43
se syrem je to fajn. nebo takove ty sladke francouske bagetky a s maslem

skvele kombo je smichat s nasekanymi vlasskymi orechy, rozriznout rozlezely hermelin, vydlabat vnitrek, smichat s dzemem a orechy a pak to zase nacpat zpatky. nechat rozlezet pres noc v lednici a pak to nakrajet na trojuhelnicky. skvely zakusek k vinu
od: vrennatic
pro: Oneiros
08.03. 20:43
Vino nepiju, ale mozna by s tim trochu slo maznout hermelin pred grilovanim v alobalu, me napada. Nebo to alespon pouzit k tomu na talir. Vidis, diky za tipy :).
od: PiTRiS
pro: Leefo
09.03. 09:50
ano, zlaté doby toastovačsko-zavařovačského boje! a teď je tady rouhání, kdy si džem namaže na toas nebo bagetku... :))
od: vrennatic
pro: PiTRiS
09.03. 10:09
Tak jiste, udelali jsme to trochu jako conquistadori. Az kdyz nepritele porazis a jeho civilizaci zadupes v prach, muzes prolezat archeologicke nalezy a privlastnit si plody jeho prace. Driv neni cas jako.
od: zila
pro: PiTRiS
10.03. 09:24
Abys nešel do transportu, hele.
Zavařování
Vytvořeno26. prosince 2015 20:43
AutorMission_Failed
ModerátorMission_Failed